chmuri Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Skaner plustek opti pro s12 własnie jestem na komputerze nauczycielkim i walcze o dobrą ocene a dokładniej o instalacje tegoż skanera... zainstalowałem sane przekopiowałem sterowniki z windowsa do katalogu gt68xx i nic wykrywa mi dalej sakner usb 600dpi ale nic pozatym.Xsane nie wykrywa żadnego skanera i stanołem na tym punkcie i nie wiem co dalej zrobić szukałem na głównym forum fedory, ale dowiedziałem się tylko tyle że jest kompatybilne i (_napewno_ → na pewno) ORT powinnien działać poprawnie, tylko ze ja nie wiem jak to zrobić.Próbowałem modprobe i niestetynic.Wykrywa że jest jakiś skaner ale nie moge do niego znaleść sterowników do tego plusteka, na stronie producenta dowiedziałem się tyle że jest on obsługiwany tylko przez WindosaXP, ale jak to stwierdza mój nauczyciel że jestem kłamczuchem i twierdzi że nie ma możliwości zainstalowania tego skanera.Więc prosze po porade..:)Pozdrawiam szanownych expertów którym sie udało zainstalować skaner pod linuxem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Jak to jest s12 to na stronce SANE: http://www.sane-project.org/sane-mfgs.html#Z-PLUSTEK jest jako unsupported (nie obsługiwany) ja mam OpticPro 1248U (status: good) i nie mam z nim problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chmuri Napisano Wrzesień 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 a co jest najdziwniejsze on go wykrywa fizycznie jest jakiś skaner ale nie jest w stanie zainstalować sterowników do niego..:/ :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi