bastek Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Mam radiówke Repotec na chipsecie RTL 8180, sterowniki na płytce pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT w katalogach RedHad 7.3 i RedHad 9.0 i nie mam pojęcia jak je zainstalować (w ogóle jestem zielony w tych sprawach bo dopiero zacząłem zabawe pingwinem). Dodam że Fedora wykrywa karte ale nie moge się połączyć z siecią, czy to wina sterowników czy może konfiguracji? Prosze o pomoc. Pozdrowionko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Jeżeli jestś początkującym, to może być mały problem, ale postaramy się go jakoś rozwiązać Jeżeli masz te sterowniki na płycie, to pewnie są w postaći tarballa, tzn. z końcówką *tar.bz2, *tar.gz, lub coś podobnego. Musisz je rozpakować Najlepiej skopiuj je na dysk poleceniem : cp ścierzka_do_sterownika/nazwa_sterownika ~ W tym momencie w katalogu domowym bedziesz mieć te stery. Teraz wałazisz do katalogu domowego: cd ~ No i rozpakujemy je tar -jxvf nazwa_starownika lub tar -zxvf nazwa_sterownika Teraz poleceniem cd musisz wejść do katalogu gdzie stery się rozpakowały i poczytać instrukcje. Zazwyczaj jest to plik INSTALL, albo README. Jeżeli będą dalsze problemy, to wiesz gdzie pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi