wojaczek Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 witam, mam pewien problem, mam zainstalowaną Fedore Core 4, jest wszystko ok, tylko dobija mnie to , że niektóre stronki nie wyśwlietlają mi się, np interia i podobnego typu, większość idzie ok, ten sam problem miałem z Windowsem, ale tam pomógł mi taki programik jak Drtcp, gdzie odpowiednio ustawiałem port i każda stronka śmigała bezbłędnie... dodam, że działam na neostradzie i proszę o pomocną radę, czyli podobne programiki do Drtcp, albo racjonalne wyjaśnienie tego dlaczego nie wyświetlają mi się te strony, oraz naturalnie jak rozwiązać ten problem:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 [ciach] dodam, że działam na neostradzie i proszę o pomocną radę, czyli podobne programiki do Drtcp, hmm, troche dziwne.. ma juz dosc dlugo neo i wszystkie stronki wyswietlaja sie bez zadnych problemow. nie potrzeba zadnego dodatkowego programu. jaka funkcje realizuje wspomniany program? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 a moze problem z MTU ? pokaz polecenie: ifconfig ppp0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
studys Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 A jaki komunikat wyświetla przeglądarka? Pod winem tak może być gdy adres strony podaje sie bez www,wtedy przelącza się na wyszukiwarkę. Tak jest w neostradzie. W necie z kablówki tego nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojaczek Napisano Wrzesień 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 dokładnie Mynus, to o MTU chodzi:/ a strony po prostu nie można znaleźć... w tym programiku ustawiam 1482, chociaż można różnie... wpisałem to co Mynus polecił, ale błąd wyskakuje, nie rozumiem co ma oznaczać ppp0:/ komputer chyba też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grasnal Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 ppp0 to interfejs na ktorym hula neo tj. eth(0,1,2,...) to interfejsy kart sieciowych (poprawcie mnie jesli bredze, ino wartko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojaczek Napisano Wrzesień 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 mam neostradę podzieloną na 3 osoby, serwer stoi gdzie indziej, chyba powoli zaczynam rozumieć przyczynę błędu:/ ale nie wiem jak to naprawić:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Październik 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 ppp0 to interfejs na ktorym hula neo tj. eth(0,1,2,...) to interfejsy kart sieciowych (poprawcie mnie jesli bredze, ino wartko) dobrze gada, dac mu 40% roztworu c2h5oh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Październik 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2005 wracajac do MTU wpisz polecenie ifconfig powinienej dostac opis interfejsow, ppp0 - to neostrada eth0, eth1, eth2 - to karty sieciowe w tym opisie powinienes miec pokazane MTU i mozna zrobic tak: dla neostrady - powinno byc ustawione 1492 (mi neo na ppp0 robi to z automatu) dla kart sieciowych mozna ustawic recznie: w plike /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 dopisac MTU=1492 lub na serwerze, ktory udostepnia neostrade zrobic tak: iptables -I FORWARD -p tcp -m tcp --tcp-flags SYN,RST SYN -j TCPMSS --clamp-mss-to-pmtu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojaczek Napisano Październik 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2005 gdy wpisuje ifconfig wyskaskuje mi tylko eth0 i lo, nie mam ppp0:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi