Theriel Napisano Październik 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 Witajcie. Wiecie może jak odpalić pod writerem sprawdzanie pisowni dla języka angielskiego? Niby klikam ctrl+a, narzędzia -> język -> słownik (wybieram angielski, Wielka Brytania), klikam zamknij, ale wszystko wciaz jest brane pod uwage jak tekst polski... Pozdrawiam Theriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Październik 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 Potrzebny będzie chyba pakiet aspell-en w odpowiedniej wersji dla pakietu aspell. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 sprawdz w >Narzędzia>Opcje...>Ustawienia językowe, czy w przy wyborze jezyka jest znaczek tzw. "tick" jezeli go nie ma oznacza ze nie masz zainstalowanego modulu sprawdzajacego dany jezyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Październik 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 Mam tick, ale to niczego nie zmienia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 w powyzszym menu ustawienie sprawdzania dla wszystkich jezykow tez nic nie zmienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Październik 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 Zmienia, ale wolałbym móc stwierdzić "dzisiaj piszę tekst tylko po angielsku", żeby podkreślał mi literówki, które istnieją w innych językach etc. Bo włączając wszystkie słowniki to ja mogę zrobić 55 błędów, które przez przypadek okażą się prawidłowymi w kilkuastu różnych językach... Pozdrawiam Theriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi