dalmatyn Napisano Październik 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 Witam Mam uszkodzony dysk. Głowica stuka o obudowę. Czy jest to wina elektroniki i wymiana płytki sterującej pomoże?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygmunt Napisano Październik 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 Witaj! Nie chce Cie straszyć ale mnie to nie wygląda dobrze. Ale raz u mnie byl taki nr ze podlaczylem kontroler ATA raid w starym pc i dysk tez dziwnie sie zachowywal (stukal i brzeczal). A jak podlaczylem do zwyklego kontrlera to wszystko bylo OKi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Październik 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 Albo wina kontrolera, albo po prostu głowica się rozmagnetyzowała. Jeśli to drugie to naprawa kosztuje tyle samo co nowy dysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Październik 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 Co rozumiesz przez stuka jeśli odstepy pomiędzy stukami są co najmniej sekundowe to ja bym stawiał na talerze. Jak pada elektronika to zazwyczaj dysk w ogóle nie działa bądź resetuje komputer (_poniewasz_ → ponieważ) ORT robi zwarcie na zasilaczu. Jak coś stuka to zazwyczaj są talerze albo sama głowica i jest to dosyć cięzki przypadek jeśli chodzi o dzysk Mi w takich przypadkach jeszcze nigdy się nie udało nic zdziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Październik 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2005 Dziękuję za podpowiedzi. Dysk trzeszczy niemiłosiernie więc raczej nic z niego nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi