lehardi Napisano Październik 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 Witam! Szukalem odpowiedzi, ale jednoznacznej nie znalazlem, na takie oto pytanie: czy mozliwa jest instalacja FC4 z jednej plyty, nastepnie zas skonfigurowanie Neostrady (modem Sagem USB) i download pakietow rpm z Sieci, np. yum-em (nie zas calych obrazow iso) - czyli cos na zasadzie instalacji sieciowej? Cos podobnego mial kiedys instalator Mandrake'a. Da sie to zrobic z FC4, czy musze ciagnac wszystkie obrazy ISO? Pozdrawiam -- LeHardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Październik 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 Raczej nie, nie jestem pewien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Październik 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 hmmm a mnie wydaje sie mozna. Ogolnie chyba na pierwszej plycie sa podstawowe pakiety. Zeby jeszcze tylko byl yum i zainstalowany modem, a dalej to juz chyba kwestia wyboru odpowiednich pakietow i bezposredniej instalacji ich z netu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 tak mozna zrobic instalacje sieciowa juz przeprowadzilem kilka takich instalacji (do dyspozycji masz obrazy na plytke CD i pendrive'a) zobacz na moje linki w tym poscie: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=6396 ponadto jezeli chcesz instalowac FC na wiecej niz na jednym kompie i masz wolny net to mozesz kolejne instalacje wykonac przy pomocy PXE wykorzytujac siec lokalna lub kabelek krosowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lehardi Napisano Październik 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2005 Sprawa rozwiązana - w międzyczasie ściągnąłem wszystkie obrazy ISO i zainstalowałem FC4 w tradycyjny sposób. :-) Neo skonfigurowałem, szukam jeszcze tylko sposobu na automatyczny start Neostrady przy starcie systemu. -- LeHardi Jarek Kus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2005 szukam jeszcze tylko sposobu na automatyczny start Neostrady przy starcie systemu to poszukaj na forum bo z tego co pamietam to juz bylo, dopisywalo sie jakies "zaklecie" w skrypcie uruchomieniwym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi