grasnal Napisano Październik 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2005 Podczas aktualizacji, po sciagnieciu wszystkich paczek wywalilo cos takiego: (...) (263/263): libraw1394-1.2 100% |=========================| 37 kB 00:00 Error Downloading Packages: libgnomecups - 0.2.2-1.1.fc4.nr.i386: failure: libgnomecups-0.2.2-1.1.fc4.nr.i386.rpm from nr-production: [Errno 256] No more mirrors to try. i wyrzucilo mnie do znaku zachety. Sprawdzilem "szukajem" czy problematyczna paczka jest na dysku i znalazl ja w "/var/chace/yum/nr-production/packages". Jak popchnac update dalej? Czy reczna instalacja sciagnietych paczek to dobry pomysl? Jesli tak to jak w miare zgrabie sformulowac polecenie, bo jakos nie widzi mi sie wpisywanie tych 263 nazw recznie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Październik 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2005 uruchom yuma jeszcze raz on będzie pamiętał ze sciągnął tamte paczki bedzie chciał pobierać wszystkie, pobierze te brakujące musisz mu na to pozwolić a to jest bład ze nie moze połączyć się z repozytorium spóbuj uruchamiać yuma co jakiś czas , aż zadziała u mnie też co jakiś czas sie tak dzieje , to przerywam a jak nie idzie dalej to kontynułuje nawet na drugi dzień nawet mam takie przypadki ze zle sciągnął paczki uruchamiam wszystko od nowa , to tez pobierze jeszcze raz tylko te zle sciągniete Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2005 libgnomecups-0.2.2-1.1.fc4.nr.i386.rpm from nr-production: [Errno 256] No more mirrors to try.[/code] i wyrzucilo mnie do znaku zachety. Sprawdzilem "szukajem" czy problematyczna paczka jest na dysku i znalazl ja w "/var/chace/yum/nr-production/packages". to ze ja tam znalazl to jeszcze nic nie znaczy. najprawdopodobniej plik nie jest sciagniety do konca. najlepiej byloby poszukac tego samego pakietu w sieci i sciagnac go z sieci zastepujac ten z cache'u. wtedy powinien poleciec dalej yum. ewentualnie mozna chyba skorzystac z rpm --verify czy paczka jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grasnal Napisano Październik 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2005 Dzieki za pomoc. Zrobilem tak jak mi poradzil arturek, czyli sprawdzielm za jakis czas. Yum dociagnal ta jedna paczuszke i zaktualizowal system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi