jaroszy Napisano Październik 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2005 mam FC4 kernel 2.6.13-1.1526_FC4 karta pracowala poprawnie na strownikach axc100. nastepnie zrobilem upg kenela i mam nastepujacy blad: wlan0: unknown interface: No such device wlan0 deconfigured, module unloaded. using wlan0. Module successfully inserted. Error: Failed to create device: wlan0...bailing. . odinbstalowalem sterwnik i ponownie go zaistalowalem - efekt ten sam tzn : wlan0: unknown interface: No such device wlan0 deconfigured, module unloaded. using wlan0. Module successfully inserted. Error: Failed to create device: wlan0...bailing. prosze o wskazuwke jak ponownie uruchonic karte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montresol Napisano Październik 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2005 Czy piszac: odinbstalowalem sterwnik i ponownie go zaistalowalem masz na mysli ponowna kompilacje sterownikow acx100? Jesli nie, to musisz to zrobic. Ladowane przez kernel moduly musza byc skompilowane przez ta sama wersje gcc co jadro i musza pewnie spelniac inne zaleznosci (poszukaj na forum). Ja po kazdym upgradzie kernela kompiluje acx100 od nowa. Pozdrawiam, montresol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroszy Napisano Październik 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2005 Zgodnie z opisem na stronie http://www.houseofcraig.net/acx100_howto.php usunąłem stary sterownik i skompilowałem ponownie. Niestety efekt karta nie działa, a komunikat jest taki sam jak w pierwszym mailu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montresol Napisano Październik 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2005 Zgodnie z opisem na stronie http://www.houseofcraig.net/acx100_howto.php usunąłem stary sterownik i skompilowałem ponownie. Niestety efekt karta nie działa, a komunikat jest taki sam jak w pierwszym mailu Hmmm.... a sprawdzales czy modul utworzyl sie w odpowiednim katalogu? Dla Twojego kernela powinien byc to AFAIR katalog: # /lib/modules/2.6.12-1.1526_FC4/net/ Jesli zrodla z ktorych kompilowales acx100 przed upgradem kernela jak i po trzymasz w tym samym katalogu, to mozliwe ze ostal sie tam pliczek config.mk ze starymi sciezkami. Usun go i sprobuj jeszcze raz. Jesli moje lamerskie rady nie pomoga to polecam juz tylko forum sterownika: http://acx100.sourceforge.net/ PS> Daj znac jak juz poradzisz sobie z problemem. Mnie i pewnie takze innych wkrotce czeka przeprawa z acx100 i nowym kernelem. Pozdrawiam, montresol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akrisr Napisano Październik 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2005 nie wiem jak u was ale u mnie kernel 2.6.13-1.1526_FC4 cos sie nie sprawdzil... system sie wieszal,,, (czesto przy zamknieciu-wylaczeniu kompa) kies dziwne konflikty wyswietlal co do mojego wifi... wrocilem 2.6.12-1.1447_FC4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi