Jake Napisano Październik 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2005 Mam nastepujacy problem. Korzystalem wczesniej z neostrady pod FC4 i bylo ok. Teraz jestem podlaczony do sieci lokalnej, uzyskuje wszystko przez dhcp oczywiscie. Problem jest taki ze generowany przy starcie systemu plik /etc/resolv.conf powinien miec wpisane DNSy a nie ma. Gdy wpisze je na "sztywno" to strony www dzialaja ale juz po restarcie musze to robic od nowa. Czy ktos ma jakis pomysl?? Dodam ze sterowniki do neo odnistalowalem bo myslalem ze one przeszkadzaja. Uzywam takze firestartera ale tam niby jest wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Październik 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2005 Diagnozuje źle ustawiony serwer DHCP. Być może nie przekazuje ustawień DNS. Zobacz na jakims innym systemie czy dostajesz adres serwera DNS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jake Napisano Październik 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2005 Pod windowsem wszystko chodzi ok, takze problem tkwi ustawieiniach fedory... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Październik 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2005 Uzywam takze firestartera ale tam niby jest wszystko ok. No ja bym wolał tego nie używać. Zobacz z wyłączonym firewallem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2005 po pierwsze sprawdz tak jak mowil ati czy bez firewalla otrzymasz dnsy bo najprawdopodobniej to jest przyczyna, jezeli nie, to sprawdz w ustawieniach czy masz pobieranie dnsow przy pobieraniu adresu IP, w tym celu uzyj: system-config-network Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi