tejer Napisano Październik 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2005 dziwny problem mam zainstalowanego apacha na Fedorze, przegladanie stron w IE , calkiem fajnie ,natomiast w mozilli/firefoxe nie ma polskich znakow - same krzaczki. Dodam, ze w samej przegladarce ustawione sa polkie znaki Jakies pomysly ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2005 A kodowanie w plikach html/php jest ustawione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Październik 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2005 czasem nie jest to fedora 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tejer Napisano Październik 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2005 przyznaje sie do lamerstwa;) - jak sprawdzic kodowanie ? i mam fedore 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2005 PPM/Pokaż informacje o stronie. Zresztą jak pisałeś sobie tę Twoją stronę, to nie zawarłeś na niej deklaracji z używanym kodowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tejer Napisano Październik 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2005 kodowanie stron jest, i tak tez tym tropem poszedlem, ale to chyba nei to. Czy instaluj cms'y czy swoje strony w IE jest dobrze a na mozilli lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2005 Pamiętam, że raz się bawiłem kodowaniem w apachu/php z poziomu ich plików konfiguracyjnych i sobie nieźle namieszałem. Jak tak później czytałem na ten temat na grupach i forach, to ludzie zalecali wyłączać w apachu domyślne kodowanie, co powodowało, że kodowanie było definiowane na podstawie deklaracji z pliku html/php. Zresztą tam chyba domyślnie jest iso8859-1. A IE, jak powszechnie wiadomo jest dziwny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tejer Napisano Październik 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2005 Wielkie dzieki - wylaczylem w Apachu kodowanie domyslen i.... pomoglo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi