Fatal@Error Napisano Październik 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2005 Wiec tak: 1. Przy restartowaniu kompa mam NFS [failed], wyłączyłem juz w Usługach: rpcgssd, rpcidmapd, rpcsvcgssd, nfs i dalej mi sie to pokazuje urzyłęm nawet takiej komendy przed restartem: chkconfig --level 345 nfs off i dalej to samo badziewie agrrr, moze ktos doradzi co zrobic Oto moj fstab: # This file is edited by fstab-sync - see 'man fstab-sync' for details LABEL=/ / ext3 defaults 1 1 /dev/devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0 /dev/shm /dev/shm tmpfs defaults 0 0 /dev/proc /proc proc defaults 0 0 /dev/sys /sys sysfs defaults 0 0 LABEL=SWAP-hda7 swap swap defaults 0 0 /dev/hda1 /home/wida/C ntfs ro,defaults,umask=0222 0 0 /dev/hda5 /home/wida/D vfat auto,users,rw,exec,codepage=852,iocharset=iso8859-2,umask=0 0 0 /dev/fd0 /media/floppy auto pamconsole,exec,noauto,managed 0 0 /dev/hdd /media/cdrom auto pamconsole,exec,noauto,managed 0 0 /dev/hdc /media/cdrecorder auto pamconsole,exec,noauto,managed 0 0 2. Mam problem ze skype a dokładnie musze naswietlic: chodzi oto ze ja słysze kolesi a oni mnie nie słysza, juz instalowałem skype_dsp_hijacker-0.6.tar.gz i tez nic, badalem alse ale nigdzie nie ma takiego ustawienia jak "mic" pamietam jak mialem, pietam ze w output mialem zawsze mic i byly jeszcze te kropki zielone nad i pod tu sa tylko pod jakas kiła jest , macie rozwiazanie moze jakies ?? mam sblive 5.1 3. Fajnie se skompilowałęm superkarambe smiga jak głupia tylko nie autourachamia sie co robic panowie ? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przybysh Napisano Październik 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2005 3. Fajnie se skompilowałęm superkarambe smiga jak głupia tylko nie autourachamia sie co robic panowie ? u mnie wystarczylo zamknac kde czy gnome razem z uruchomiona superkaramba:) jesli pracujesz pod KDE umiesc dowiazanie do superkaramby w /home/nazwa_uzytkownika/.kde/Autostart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatal@Error Napisano Październik 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2005 Ja dałem prefix do /opt moze dla tego, ale wole miec tam zaisntalowane progsy, bo mam wtedy porządalek pozdro ps. odpala sie superkaramba ale tylko ona nie uruchamia mi "apletów" powiedzmy ze tak to nazwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2005 ./superkaramba /sciezka/do/pliku/theme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatal@Error Napisano Październik 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2005 Wszystko wruciło do porządku jak zaisntalowałem normalnie ze źródełek bez prefixu, musze teraz obadac wszytkie sciazki i na przyszlosc bede wiedzial co pozmieniac, zrobie tez dzisiaj jak zdąrze paczke superkaramba-0.37-RC2 - najnowsza Jak by mi ktos mógł pomóc w punkcie 1 i 2 pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Październik 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2005 2 punkt. Też miałem podobny problem po aktualizacji jajka powinno być juz wszystko w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatal@Error Napisano Październik 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2005 Mam najnowsze tak mi sie wydaje dostepne w paczce kernel-2.6.13-1.1526_FC4 pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Październik 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2005 NO to ja już nie wiem w czym może być problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi