senTens Napisano Październik 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2005 Cześć mam pytanie.. Mam FC-3 i mam do pobrania ponad 600 mb poprawek.. Czy to konieczne ? Jeśli zrobię update to samo się zainstaluje czy te ponad 300 dostępnych aktualizacji będę musiał uruchamiać z palca..? Mam najnowszego kernela i zainstalowaną grafę, czy po takiej operacji będę musiał instalować jeszcze raz? i jeszcze pytanie.. Zainstalowałem wtyczkę Java z CD4 Fedory - jakąś chyba starą :/ Jak mogę ją odinstalować żeby wgrać nową wg. FAQ ? Proszę o wskazówki.. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Październik 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 Mam FC-3 i mam do pobrania ponad 600 mb poprawek.. Czy to konieczne ?Jak najbardziej wskazane. Jeśli zrobię update to samo się zainstaluje czy te ponad 300 dostępnych aktualizacji będę musiał uruchamiać z palca..?Jeśli używasz do tego yuma to nie, zrobi to za Ciebie.Mam najnowszego kernela i zainstalowaną grafę, czy po takiej operacji będę musiał instalować jeszcze raz?Jeśli zaktualizujesz kernel będziesz musiał to zrobić jeszcze raz (mam nVidię, nie wiem jak w ATI). Zainstalowałem wtyczkę Java z CD4 Fedory - jakąś chyba starą :/ Jak mogę ją odinstalować żeby wgrać nową wg. FAQ ?rpm -e nazwa_paczki_z_CD4 lub yum remove nazwa_paczki_z_CD4. Np:# rpm -qa|grep jre jre-1.5.0_03-fcs # yum remove jre-1.5.0_03-fcs PzdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 Mam FC-3 i mam do pobrania ponad 600 mb poprawek.. no wlasnie jak pisales w innym poscie ze tylko kilka poprawek pobierales przu aktualizacji calego systemu to sie troszke zdziwilem ...teraz to rozumiem Mam najnowszego kernela i zainstalowaną grafę, czy po takiej operacji będę musiał instalować jeszcze raz? sterownik grafiki uzalezniony jest od zainstalowanego jadra (poniewaz wymaga do poprawnego dzialania modulu jadra), sprawa jest prosta, aktualizujesz/instalujesz nowe jadro - musisz zaktualizowac stery, Ty masz najnowsze jadro wiec nie bedziesz potrzebowal instalowac sterowniko od nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 a na przyszlosc: yum update --exclude=kernel* to nie bedzie aktualizowalo samego jadra i co za tym idzie jego modulow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senTens Napisano Październik 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 no wlasnie jak pisales w innym poscie ze tylko kilka poprawek pobierales przu aktualizacji calego systemu to sie troszke zdziwilem ...teraz to rozumiem HeHe Wtedy miałem już większość pakietów pobranych tylko kombinowałem z pakietami w Dodaj/Usuń i coś jeszcze pobrało A tak właśnie miałem zapytać.. Gdzie poza "Instalacja Fedora Core" na stronie głównej po prawej stronie jest jeszcze spis pakietów które można instalować z CD? Do czego zmierzam.. Używam Tylko Gnoma (Na razie KDE mnie nie kręci) i chce mieć fedore Tylko do użytku podstawowego: C++, PHP i ogólnie GG, może gry.. Co mogę wywalić z Dodaj/Usuń żeby mi potem wszystko trykało? Czytałem o tych [Opcjonalne], [zalecane], [szczególnie zalecane] i kierowałem się wg. tego, ale wydaje mi się, że większość nie będę uzywał. Serwer sieciowy mam postawiony na NT'ku i w linux serv sie na razie nie bawię więc nie wiem czy pakiety typu XFCE czy jakoś tak itp są mi potrzebne.. Na dzień dzisiejszy mam podgrane Wszystko tak jak Zalecano na http://www.fedora.pl/index.php?option=cont...task=view&id=89 Ale namąciłem hehe, po drodze straciłem wątek - jestem śpiący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 na poczatku stwierdzic co jest Ci potrzebne a co nie jest bardzo trudno, dlatego wlasnie miedzy innymi doradza sie poczatkujacym instalowanie dwoch srodowisk KDE i Gnome, aby nie byli ograniczeni do korzystania z programow wykorzystujaca jedna albo druga biblioteke graficzna, podobnie jest z narzedziami, nie wiem co bedziesz chcial robic czy to zajmowac sie projektowanie stron www, kompilowaniem programow, doswiadczeniami naukowymi, zabawa czy cokolwiek innym, wiec trudno jest doradzic co jest Ci potrzebne a co nie najlepiej pouzywaj sobie linuksa i po pol roku podejmi decyzje, czego nie uzywales wywal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi