DarkTiger Napisano Październik 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 Witam wszystkich. Ściagnołem apt-get'em aktualizacje ale zapomiałem dodac opcje zeby mi zainstalowalo po ściagnieciu.Sprawdzalem manual apt i nieznalazlem tej komendy ktora instaluje pakiety pobrane z sieci ktore sa juz na dysku.Wiem gdzie sa przechowywane pakiety, jedyne co mi przychodzi do glowy to instalacja wszystkich pakietow recznie albo sciaganie wszystkigo jeszcze raz, problem w tym że obie metody sa czaso chłonne. Z góry dziekuje za pomoc PoZdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Październik 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 Może wklep jeszcze raz to polecenie co poprzednio, ale z opcją instalacji i apt powinien zainstalować pakiety, z tym że te które są już pobrane zainstaluje z dysku (z cache). Tak wydaje mi się powinno być, przynajmniej u mnie tak właśnie działa pacman, apt pewnie działa podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkTiger Napisano Październik 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 Może wklep jeszcze raz to polecenie co poprzednio, ale z opcją instalacji i apt powinien zainstalować pakiety, z tym że te które są już pobrane zainstaluje z dysku (z cache). Tak wydaje mi się powinno być, przynajmniej u mnie tak właśnie działa pacman, apt pewnie działa podobnie. Niestety to nie dziala pokazuje takie coś : Reading Package Lists... Done Building Dependency Tree... Done 0 upgraded, 0 newly installed, 0 removed and 0 not upgraded. Myśle że apt chce sciagac z serwera i niewie ze juz to sciagnol Komenda ktora wydalem to : apt-get upgrade -y Przejzalem manuala i wiem ze moge jeszcze raz od nowa wszystko pobrac ale musze wyczyscic cache musi byc jakis polecenie co instaluje pakiety z dysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Październik 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 No możesz popędzić do /var/cache i znaleźć tam pakiety z apta po czym wszystkie zainstalować ręcznie (rpm -i ...), ale to może zająć dużo czasu i być kłopotliwe (zależności). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi