night Napisano Październik 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 A więc zacznę od początku . Póki miałem Windowsa - wszystko było ok (na sterownikach kX). Czyli - grały wszystkie 4 głośniki + 5-ty srodkowy (uaktywniony dzieki sterownikom kx). Przesiadka na Fedorke - konfiguracja wszystkiego, mp3.... No i sie troszke zawiodlem... Oto jak moja karta dźwiękowa traktuje kanały : Środkowy = odtwarzany sygnał z przednich satelit + sygnal ze środka Tylne = nie działaja w ogóle Przednie = działaja gdy się je zmusi poprzez mixer KDE bądź GNOME.... Lecz są bardzo ciche... Dodam że korzystałem już chyba z każdego systemu dźwięków, każdy coś kopał.... Spotkał się już ktoś z takim problemem i wie jak go obejść? edit: Problem rozwiązuje się po zamienieniu fizycznie kanałów srodkowy/przednie na karcie... Więc teoretycznie wystarczyłby programowy "zmieniacz" ^^, którym mógłbym przekierować strumień audio z środkowego kanału na przednie i odwrotnie... a tak btw to dźwięk jakieś 3x czystszy pod linuxem niż Windows ^^. Nice Nice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Październik 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 W kmix (mixer KDE) odnajdź coś takiego jak: "SB Live Analog/Digital Output Jack" (w sekcji Switches) i odznacz to, w gnome-alsamixer też to jest. Pobaw się też suwakami miksera, a zapewniam że będziesz miał dobry dźwięk na wszystkich kanałach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
night Napisano Październik 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 Dziekuję Wszystko działa - nie wiem czemu, jakoś wcześniej nie zauważyłem tego taba "Switches" ^^. thx! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi