adas Napisano Październik 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2005 Witam! To moje początki z Fedora Core 4. Po instalacji system wykrył i zainstalował elementy płyty głównej tj. USB, IDE SATA, dzwięk itd. Moje pytanie jest takie, czy w tej sytuacji powinienem instalować drivery ze strony Nvidi ?(http://www.nvidia.com/object/linux_nforce_amd64_1.0-0306.html) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2005 IMHO nie. To są niewolne, zamknięte sterowniki. Poza tym sterownik dźwięku jest OSS, a nie ALSA, czyli dość stara technologia Jeślibyś się jednak na nie zdecydował, to pamietaj, że będziesz musiał je instalować za każdym razem po aktualizacji kernela. Tej niedogodności nie ma przy korzystaniu z modułów dostarczonych wraz z dystrybucyjnym jajkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas Napisano Październik 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2005 Rozumiem, że mogę sobie odpuścić i zostawiś sterowniki takie jakie mam! Czyli te wgrane wraz z dystrybucją Fedor-y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2005 nie wiem czy podobnie jest w nforce3, testowalem u siebie te stery no juz z pol roku temu i moge powiedziec ze nvidia nie potrafi w ogole pisac sterowniko grafika spadla mi o ok 50 fpsow a takze dysk wolniej chodzil, teraz juz dzialam tylko na standardowych (z wyjatkiem Radeona) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi