Skocz do zawartości

Nowy Płyta

Mik

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem!

Mam od dziś Fedorę 4 i kilka pytań:

- jak zmienić częstotliwość odświerzania (jest tylko 85Hz) na 100Hz? Radek 9000pro i Samsung Syncmaster 757MB (do którego nie ma sterów pod lina)

- skąd mam wytrzasnąć dzwięk na Audigy 2 ZS skoro nie ma sterowników do niej a system genialnie wykrył kartę "bezdzwiękowo" laugh.gif

- instalować nv_unified driver do nforce 3?

pozdro i dzięki z góry

Ad 1. W naszej szukajce (nie szałboxie wink.gif) zaznaczasz, aby szukał "od zawsze" jako posty we wszystkich działach. Wtedy wpisujesz modeline i kopiesz w wynikach.

Ad 2. Otwórz konsole/terminal i wpisz alsamixer. W nim poszukaj suwaka PCM i pojedz nim na ~80%. Potem esc i powinno chodzić. Pod warunkiem, że karta została wykryta i jest tylko wyciszona. Do tego, jak będziesz ją chciał sprawdzić na jakiś plikach mp3, to musisz ściągnąć plugin do tego formatu do xmmsa. Szczegóły w FAQ.

- skąd mam wytrzasnąć dzwięk na Audigy 2 ZS skoro nie ma sterowników do niej a system genialnie wykrył kartę "bezdzwiękowo"

Sterowniki są (odpowiednie moduły kernela). Bezdźwiękowo, bo był mały błąd w standardowych ustawieniach karty → http://fedoraforum.org/forum/showthread.ph...ighlight=audigy