pioszura Napisano Październik 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2005 Witam! Wiążę się z takim problemem... Chodzi o to, że jak włączę odtwarzanie w mplayerze, nie mogę już nic innego odtwarzać w tym czasie (np. XMMS'a). Mam ustawioną ALSA, tak że działa wielowątkowo i mogę odtwarzać kilka źródeł naraz - np. XMMS (który ustawiłem na ALSA), zdarzenia dźwiękowe KDE (też ustawione na ALSA) i Kadu (też ustawione na ALSA). Problem jest taki, że nie wiem jak zrobić żeby mplayer też odtwarzał przez ALSA i nie blokował karty dźwiękowej. Jak to zrobić? Czytałem, że trzeba uruchamiać go z parametrem -ao alsa, jednak to nic nie daje (wtedy nawet nie gra, od razu wywala End Of File). Jak zrobię "mplayer -ao help" dostaję: vailable audio output drivers: mpegpes Mpeg-PES audio output oss OSS/ioctl audio output sdl SDLlib audio output null Null audio output pcm RAW PCM/WAVE file writer audio output Jak widać nie ma tu do wyboru ALSA. Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu mego problemu. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi