Skocz do zawartości

Fc4, Co Jest Grane Z Tą Grafiką Ati

adas

Rekomendowane odpowiedzi

Musze powiedziec, ze nie robilem yum update. Czy to by oznaczalo, ze po instalacji sterownika mam robic update Fedory, troszke dziwne

nie! update fedory masz zrobic zanim bedziesz instalowal sterowniki, poniewaz w repozytoriach nie ma takich starych sterow pasujacych to starych jader

w zdaniu:

moze dlatego ze nie zaktualizowales systemu po instalacji? cool.gif
chodzilo mi o aktualizacje po instalacji systemu, a nie sterownikow

ponadto przy kazdym updacie jadra bedziesz musial zainstalowac ponownie sterowniki

Ps. mam nadzieje ze skonfigurowales yuma zgodnie z faq, bo sterowniki znajduja sie w repo livna

Czasami modul fglrx do nowej wersji kernela pojawia sie na livnie z opóźnieniem. Gdy masz zainstalowane sterowniki ati z livny i zainstalujesz nowe jądro musisz zrestartowac komputer i wpisac jako root np. tak:

yum install kernel-module-fglrx-$(rpm -q --queryformat="%{version}-%{release}\n" kernel | tail -n 1)

Czasami modul fglrx do nowej wersji kernela pojawia sie na livnie z opóźnieniem. Gdy masz zainstalowane sterowniki ati z livny i zainstalujesz nowe jądro musisz zrestartowac komputer i wpisac jako root np. tak:

yum install kernel-module-fglrx-$(rpm -q --queryformat="%{version}-%{release}\n" kernel | tail -n 1)

to polecenie wpisuje sie jezeli chcemy zainstalowac sterownik po akutualizacji jadra ALE PRZED RESTARTEM SYSTEMU!