adas Napisano Październik 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2005 Zainstalowałem yum install ati-fglrx kernel-module-fglrx-$(uname -r) i myślałem, że wszystko jest Ok ale zauważyłem, że raz po odpoaleniu systemu mam sterownik ATI a innym razem MESA. Dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2005 Dlaczego? moze dlatego ze nie zaktualizowales systemu po instalacji? bylo zrobione yum update ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas Napisano Październik 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2005 Musze powiedziec, ze nie robilem yum update. Czy to by oznaczalo, ze po instalacji sterownika mam robic update Fedory, troszke dziwne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2005 Musze powiedziec, ze nie robilem yum update. Czy to by oznaczalo, ze po instalacji sterownika mam robic update Fedory, troszke dziwne nie! update fedory masz zrobic zanim bedziesz instalowal sterowniki, poniewaz w repozytoriach nie ma takich starych sterow pasujacych to starych jader w zdaniu: moze dlatego ze nie zaktualizowales systemu po instalacji? chodzilo mi o aktualizacje po instalacji systemu, a nie sterownikow ponadto przy kazdym updacie jadra bedziesz musial zainstalowac ponownie sterowniki Ps. mam nadzieje ze skonfigurowales yuma zgodnie z faq, bo sterowniki znajduja sie w repo livna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas Napisano Październik 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2005 Widze, ze musze jeszcze duzo poczytac bo yum-a nie konfigurowalem tylko uzywam takiego jaki jest po aktualizacji fedory, tym samym potwierdzam, ze robilem wczesniej update systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.misha. Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 Czasami modul fglrx do nowej wersji kernela pojawia sie na livnie z opóźnieniem. Gdy masz zainstalowane sterowniki ati z livny i zainstalujesz nowe jądro musisz zrestartowac komputer i wpisac jako root np. tak: yum install kernel-module-fglrx-$(rpm -q --queryformat="%{version}-%{release}\n" kernel | tail -n 1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2005 Czasami modul fglrx do nowej wersji kernela pojawia sie na livnie z opóźnieniem. Gdy masz zainstalowane sterowniki ati z livny i zainstalujesz nowe jądro musisz zrestartowac komputer i wpisac jako root np. tak: yum install kernel-module-fglrx-$(rpm -q --queryformat="%{version}-%{release}\n" kernel | tail -n 1) to polecenie wpisuje sie jezeli chcemy zainstalowac sterownik po akutualizacji jadra ALE PRZED RESTARTEM SYSTEMU! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi