gsa Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 Witam Zainstalowalem Fedore. Po malych problemach zrobilem update distro przez yuma. Zainstalowal sie nowy kernel. Teraz przy starcie oprocz windowsa mam do wyboru dwie fedory - ze starym i z nowym kernelem. Wchodze na nowy - i maly zonk - start adsl nie dziala... nie dziala nic co bylo w usr/sbin. Czemu tak sie dzieje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patchu Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 poniewaz Linux przechowuje kazde nowe jadro jakie sciagniesz i kazde jest traktowane jako osobno. musisz ponownie wkompilowac w nowego kernela "info" o neostradzie, ntfs'sie i (jezeli miales) kernel-module-nvidia przyda ci sie to: yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-$(uname -r) oraz to: yum install kernel-module-ntfs-$(uname -r) a z neo... ja poprostu instaluje na nowo neostrade w takim przypadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 start adsl nie dziala.Po update kernela musisz zainstalować jeszcze raz stery do Neo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 musisz ponownie wkompilowac w nowego kernela "info" o neostradzie, ntfs'sie i (jezeli miales) kernel-module-nvidia ... a z neo... ja poprostu instaluje na nowo neostrade w takim przypadku A ja po prostu uzywam innego sposobu podoszenia NEO i podmianki kernela mi nie straszne ;-) ... nie mowiac juz o marnowaniu czasu na zbedne kompilacje (hint: na forum jest bardzo ladny opis jak "to" zrobic) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patchu Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 a komu sa straszne :] mogl byts podac link jak juz o tym wspomniales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 musisz ponownie wkompilowac w nowego kernela "info" o neostradzie, ntfs'sie i (jezeli miales) kernel-module-nvidia ... a z neo... ja poprostu instaluje na nowo neostrade w takim przypadku A ja po prostu uzywam innego sposobu podoszenia NEO i podmianki kernela mi nie straszne ;-) ... nie mowiac juz o marnowaniu czasu na zbedne kompilacje (hint: na forum jest bardzo ladny opis jak "to" zrobic) o to chodzi ze to nie jest żadna kompilacja, po prostu instalacja modulow jadra i nic nie trzeba wkompilowywac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gsa Napisano Październik 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 tyle ze mi chodzi o to ze nie mozna uruchamiac rzeczy z /usr/sbin bez dodania uprzednio tej sciezki tzn: startadsl - nie dziala /usr/sbin/startadsl - dziala teraz siedze na wxp i nie pamietam co jeszcze nie szlo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2005 a nie ma /usr/sbin w PATH ? jak nie to wystarczy dodac ten katalog do PATH i powinno byc juz ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gsa Napisano Październik 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2005 gdzie sie znajduje ten plik [PATH?] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2005 o to chodzi ze to nie jest żadna kompilacja, po prostu instalacja modulow jadra i nic nie trzeba wkompilowywac W przypadku eagle-usb kompiluje się moduły, bo nikt nie dostarcza gotowych pakietów a nie ma /usr/sbin w PATH ? jak nie to wystarczy dodac ten katalog do PATH i powinno byc juz ok. Dodam tylko, że w standardowych ustawieniach Fedory nie trzeba tego w ogóle robiić. Wystarczy POPRAWNIE zalogować się na konto roota: su - (kreska na końcu jest ważna). Dodawanie /sbin i /usr/sbin wszystkim użytkownikom do PATH jest dużym błędem. gdzie sie znajduje ten plik [PATH?] To nie plik, a zmienna systemowa. Ustala się ją w /etc/profile, /etc/profile.d/* (stawienia systemowe) oraz w ~/.bash_profile (ustawienia danego użytkownika). man bash Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi