lysyr Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 elo zainstalowalem mplayera ze zrodel.. lecz po instalacji gdy wchodze do konfiguracji nie ma polskich znakow, a gdy wchodze do opcji z kodowaniem to nie ma polowy tych funkcji > np iso8859-2 i reszty moze ktos wie jak to rozwiac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 A przy configure powpisywałeś odpowiednie opcje? W tym przypadku IMO --language=pl, ale głowy nie dam, bo już od dawien dawna go nie kompilowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Październik 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 tak ta opcje dodalem do ./configure Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legus Napisano Październik 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2005 Po kompilacji powstaja dwa katalogi w /usr/local/share/mplayer/- tu ( font i Skin). Do skin nie musze Ci mowic co wrzucasz do katalogu default. Do font wrzucasz czcionki CP-1250 sciagniete ze strony mplayera, z zadowalajaca dla ciebie wielkoscia. Pozdrawiam legus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Październik 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2005 chdzi mi o zmiane kodowania czcionki, a nie o zmiane czccionki... po prostu nie mam w opcji kodowania iso8859-2 ani cp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi