patchu Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 1. jak zrobic backup bootloadera na wypadek gdyby ponowna instalacja windowsa zrabala mi MBR ? powiem ze mam GRUBa (jezeli by to robilo roznice w procedurze ) 2. czy mozna w fedorze podmienic bootsplasha na ten z slackaware'a ? ten w fedorze X'owy jest malo klimatyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 Ad 1. Jak nadpisze, to z cd1 → rescue itd. I nie będzie problemu (było na forum_ Ad 2. A w Slacku już się przerzucili z lilo na gruba W przypadku gruba, to można bez problemu przerzucić sobie do Fedory splasha, tylko w grub.conf trzeba będzie zrobić małą modyfikacje. Jeżeli masz tam lilo, to normalnie się go raczej nie przerzuci. Ale podawałem chyba kiedyś linka do opisu, jak zrobić sobie swój własny splash do gruba. Dzięki niemu można byłoby sobie ten z lilo przerobić i powinno działać. Poszukaj w archiwum, jak Cię to interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przybysh Napisano Październik 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2005 /boot/grub/splash.xpm.gz tu znajduje sie pliczek z grafa ktora pojawia sie grubie:) dla ciekawskich;) pewnie ameryki nie odkrylem:) ale moze komus sie przyda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi