russh Napisano Październik 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2005 Mam problem z instalacja fedory 4.Gdy instalator instaluje glibic-common nagle przerywa i wywala komunikat :"Podczas instalacji glibic-common-2.3.5-10 wystapil blad.Moze to oznaczac uszkodzony nosnik,brak miejsca na dysku i/lub problemy sprzetowe.Jest to blad nieodwracalny". Sprawdzilem sumy sha i mediacheck i wszystko jest ok.Instalowalem w trybie graficznym i tekstowym z plytek jak i z obrazow iso na dysku i zawsze ten sam blad.Raz udalo sie i instalka poszla dalej ale wykrzaczyla sie pod sam koniec instalacji. Stworzylem 3 partycje - root 12GB boot 100MB swap 700MB wiec brak miejsca tez nie wchodzi w gre. Przypuszczam ze cos nie tak moze byc ze sprzetem. Kosc ramu przekladalem wielokrotnie w rozne sloty, testy pamieci tez nic nie pokazaly.Obawiam sie ze przyczyna moze lezec w uszkodzeniu lub niepoprawnym dzialaniu jakiegos innego podzespolu. Naprawde nie mam pojecia o co chodzi instalatorowi?! Moze ktos udzielic mi jakiejs wskazowki jak ten problem rozwiazac ?? Moja konfiguracja: Plytka Asus P3V4X Pentium III 733MHz 256+128 SDRAM 2 Dyski Western Digital Caviar 80GB Grafika Nvidia GeForce Nagrywarka DVD LG,CDRW LG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2005 sprobuj uruchomic instalacje z parametrem nodma komp mojej siostry jest prawie identyczny (dysk Seagate i tylko 256 RAMu) i linux chodzi jak przecinak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
russh Napisano Październik 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2005 Ech.... no i zrobilem tak jak napisales. Teraz juz nie wykrzacza sie na glibc-common tylko troche pozniej. Znasz jeszcze jakies opcje do dodania tak zeby starczylo ich by instalka doszla bez bledow do konca?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2005 znam jeszcze pare : http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...=6837&hl=noapic jednak na Twoim miejscu sprobowalbym zainstalowac Fedore z wlozonym tylko 256 MB w bank 0 w plycie, oraz tylko z DVD (nagrywarke odlacz) - ustawiona na mastera, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
russh Napisano Październik 31, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2005 no i d*pa :\ Wlozylem ram w bank 0 podlaczylem dvd na master wpisalem wszystkie opcje: noacpi noapm nodma noapic i nadal instalka sie wywala caly czas na tym samym pakiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Listopad 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2005 na Twoim miejscu podczas instalacji tekstowej, odznaczylbym glibc-common (tak aby nie byl on instalowany), po instalacji skonfigurowal yuma i zainstalowal ten pakiet za jego pomoca, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
russh Napisano Listopad 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2005 Co musze wpisac/zrobic aby moc odznaczyc glibic-common?? Bo w grupach pakietow standardowo wyswietlanych do instalowania nie ma mozliwosci odznaczenia tegoz pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2005 Pisałem wcześniej, ale forum zjadło mojego posta Nie mozna odznaczyć instalacji glibc-common. Jest to jedna z kluczowych bibliotek i bez niej system nie będzie działać. Z teog co już kiedyś widziałem na forum, to wszelkie problemy z instalacją pakietów podczas instalacji zawsze wynikały z błędnego nagrania płytek albo złego działania podzespołów (pamięć, czytnik). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi