Bacar Napisano Październik 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2005 Dzis w poludnie postanowiłem na nowo rozpocząć moja przygodę z linuksem i zainstalowałem sobie FC4 i nie wiem jak zainstalować modem Motorola SB5100 pod USB PS.Czytałem ,że można go jeszce podpiąć do karty sieciowej ,ale jak i co potem. PROSZ pomóżcie mi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Listopad 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2005 Kup kartę sieciowa , włóż do komputera, podłącz fizycznie do modemu kablem który masz od modemu, i otrzymasz połączenie z intranetem potem skonfigurujesz połączenie sieciowe karta się sama znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Listopad 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2005 Sterowniki byly kiedys w Mandrake na necie pewnie tez znajdzie -->> google. Ale to wyjscie z karta sieciowa jest duzo lepsze. Dodkladnie jak Zbyszek pisal podlaczasz do karty sieciowej (jesli tylko jest dobrze zainstalowana) i masz zaznaczona komunikacje z DHCP raczej nie bedzie problemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacar Napisano Listopad 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2005 Mam sieciowke NVIDIA nForce MCP Networking Controller i robie tak podczas instalacji Fedory daje aby mi uruchamial ta wlasnie sieciowke .Po instalacji wpisuje adres IP karty i maske podsieci w konfiguratorze polaczenia internetowego(oczywiscie modem jest podpiety pod sieciowke) ale nadal nie dziala PLS pomozcie mam Fedore od kilku dni i jestem zielony w te klocki a nie chce roztawac sie z Fedorka bo mi sie bardzo podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Listopad 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2005 Po co wpisujesz te rzeczy zaznacz aby wykrył automatycznie IP sprawdż też czy masz wpisane adresy serwerów DNS jeśli nie to wpisz odpowiednie numerki - zadzwoń do dostarczyciela neta -to powie co wpisać nie piszesz tego ale sądzę żę masz podpięty pod kablówkę sprawdż ustawienia firewalla poleceniem system-config- securitylevel czy nie masz zablokowanych stron www sprawdż pingi np na wp sprawdż też mój post w dziale dot sieci dotyczący nieotwierających się stronek może cos wyjaśni pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi