magic Napisano Październik 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2005 Mam problem z konfiguracja firestartera i Valknuta. Otoz: przepuszczam w firestarterze porty ktore valknut kaze mi przepuscic - czyli: TCP 9176 i UDP 9176, jednakze to mi nic nie daje. Jezeli chce sie polaczyc z hubem ktory jest na porcie np. 411 to przepuszczam tez 411. Ale to tez malo daje, poniewaz jak chce sciagnac cos od kogos to polaczenie nie idzie po wskazanych portach tylko po jakis wysokich, lub bardzo kosmicznych portach (prawie zawsze innych) np: 30972, 11469, 17914 itp itd. Pytanie moje jest takie: Czy mozna ustawić firestartera azeby przepuszczal program Valknut (czyli porty wykorzystywane przez Valknuta - porownujac to windowsowego firewalla - "Tak, pozwol programowi DC++ na polaczenie") a nie tylko suche porty - ktore jak widac malo mi daja, bo zeby cos sciagnac musze wylaczyc firestartera, a ze polaczenie udostepniam za jego pomoca to drugi komputer wtedy zdycha. Jak ktos mialby jakis pomysl to z gory dziekuje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2005 raczej to Valknuta ustaw zeby korzystal z pewnego portu, co prawda z niego nie korzystam, ale powinien miec gdzies w ustawieniach taka opcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi