DAREK WL. Napisano Październik 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2005 Zainstalowałem dzis na próbe SLACKA 10.1 System uruchamia sie domyslnie w trybie tekstowym. Gdy dam jako root polecenie 'startx' wyłącza sie monitor Gdy wyedytowałem plik /etc/inittab wpisujac jako domyslny 'runlevel4' czyli uruchamianie X-ów przy starcie systemurezultat był identyczny; Już za chwile miał sie pokazac pulpit kde a tu w ułamku sekundy monitor przechodzi w pozycje'stand by' Może ktos na tym forum próbował kiedys slacka i wie czemu tak sie dzieje Moja karta fraficzna ;nvidia mx 440 , monitor SAMTRON 76DF W zadnym z linuxów które do tej pory przezyłem, nie było czegos takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Listopad 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2005 Po pierwsze nie instaluj 10.1, jak jest 10.2. Po drugie przed odpaleniem x'ów, użyj najpierw narzędzi xorgconfig i xwmconfig . Poza tym zaistaluj też drivera nvidii (ale nie najnowszego, bo już nie wspierają starszych kart). I dopiero teraz startx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi