spyro Napisano Listopad 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2005 witam kupiłem sobie niedawno irde na usb (kingsun bw620), pod windowsem działa dobrze, ale za cholere nie moge jej odpalić pod fedorą, szukałem po google ale zlnalazłem tylko link do forum suse gdzie napisali że yast załatwia połowe problemów tak że jak ktoś ma tą irde i mu chodzi pod fedorką to prosze żeby napisał jak ją odpalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Listopad 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2005 Poszukaj na necie pakietu openobex i ircp. To bardzo proste narzędzia konsolowe. Nie powinny sprawić problemów. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Listopad 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2005 a do czego służą poszczegulne paczki mi chodzi głównie o to żebym mógł przesyłać pliki między kompem a fonem (siemens cxt 70) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Listopad 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2005 Właśnie do tego służy IRCP. Ale program ten potrzebuje bibliotek OPENOBEX. Jak zainstalujesz poprawnie to podepnij irde i wykonuj jako root: # irattach irda0 spróbuj coś wysłać z telefonu i w tym samym czasie wykonaj polecenie # irdadump jeśli na ekranie wyskoczy nagle tumult roznorakich znakow znaczy ze dziala teraz tylko # ircp nazwa_pliku aby wysłac plik na telefon # ircp -r aby oczekiwać na przesłanie pliku z telefonu. Mam nadzieję, że już jasne Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Listopad 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2005 zrobiłem wszystko to co napisałeś ale irdadump nic nie pokazuje czym może byc to spowodowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Listopad 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2005 W zasadzie to nie wiem, bo u mnie działa Cieżko mi wykombinować tak z miejsca, ale może w usługach irda powinna być włączona? W każdym razie jeśli udało ci się wszystko zainstalować, to nie poprzestawaj na próbach Powodzenia i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Listopad 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2005 usługa irda jest włączona, nawet włączyłem kudzu i dalej nic ale jak napisałeś trzeba prubować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Listopad 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2005 Skoro tak, to już niestety nie mam pomysłu, co może być źle. Mogę tylko dodać, że narzędziami tymi możemy sie posłudgiwać tylko jako root ale nie sądzę, żeby Ekspert wyłozył się na czymś takim Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi