magic Napisano Listopad 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2005 Witam, mam problem z ta oto karta. Jakich sterownikow mam uzyc? Czy w ogole istnieja takie sterowniki do takich chipsetow? PS Hardware browser mi wyswietla te karte jako Caputer devices "Philips Semicondutors SAA713x Audio+Video broadcast" lecz kdetv czy tez TVTime widza czarny obraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Listopad 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2005 Witam, mam problem z ta oto karta. Jakich sterownikow mam uzyc? Czy w ogole istnieja takie sterowniki do takich chipsetow? PS Hardware browser mi wyswietla te karte jako Caputer devices "Philips Semicondutors SAA713x Audio+Video broadcast" lecz kdetv czy tez TVTime widza czarny obraz nie masz pewnie poprawnie skonfigurowanej karty! wrzuć do wyszukiwarki tego forum haslo "SAA713" a zobaczysz ze jest modul do tego (Szukaj od kiedykolwiek).. przekop sie przez tematy, zapytaj o konfiguracje tego Pana Googla, tez ci duzo odpowie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Listopad 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2005 Ogolnie na sterownikach pod Linuksa mozna uzyskac bardzo dobre efekty (u mnie nawet lepiej dziala jak pod winda). Kwestia to walsnie poprawnie wszystko skonfugurowac... Tak jak pisal przemk materialow na ten temat znajdziesz mnostwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magic Napisano Listopad 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2005 Tak, tylko opisane jest jak to zrobic ze sterownikami 7134 :S. A ktos wie co zrobic z 7131? Bo w kernel-doc w video4linux jest karta Avacs Smart TV ale nie dziala dalej :S - co w takim przypadku zrobic? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Listopad 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2005 No ale moga akurat byc kompatybilne. Czasem probowanie "na pale" to dobre wyjscie. W tym wypadku znakomite kiedty ma sie mnostwo tunerow do wyboru a nie ma sie zielonego pojecia jaki znajduje sie na naszej karcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi