Skocz do zawartości

Zapętlony Lexmark

dalmatyn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam takowy dylemat: Fedora 4, Lexmark z32 na USB. System rozpoznaje drukarkę, wydruk jest mozliwy. Niestety po wydrukowaniu dwóch stron lexmark zaczyna wariować. Migaja obie diody i dalsze drukowanie nie jest możliwe. Po wyłączeniu i właczeniu drukarka przechodzi w normalny stan gotowości. Jednak moja Fedora wysyła ponownie to samo do drukowania. I tak w kółko. To samo po restarcie systemu. Coś się zapętliło. Co z tym począć i gdzie szukać rozwiązania question.gif

Poza tym ogólnie wydruk jest niezbyt równy (nieestetyczny, litery koślawe). W opcjach mam możliwośc skorygowania czterech wartości ustawień głowic. Nie wiem jednak, gdzie szukać wydruku strony z numerkami, która pozwoliłaby na ustalenie odpowiednich wartości.

Pozdrawiam

Dzięki

Fajna ta obsługa przez przeglądarkę smile.gif Ale nadal nie znlazłem wydruku, na podstawie którego mogę skorygować ustawienie głowic.

Niestety na razie nie mam w planach zakupu innej drukarki i musze się z tą męczyć sad.gif

No cóż, widzę, że canony i epsony lepiej wspierają (_linuxa_ → Linuksa) ORT (albo na odwrót), nie wspominając hp. Wklejam link dla tych co chcą troszke poczytać wink.gif

http://www.linuxdlafirm.pl/content/view/622/544/1/2/

Pozdrawiam