dalmatyn Napisano Listopad 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2005 Witam Mam takowy dylemat: Fedora 4, Lexmark z32 na USB. System rozpoznaje drukarkę, wydruk jest mozliwy. Niestety po wydrukowaniu dwóch stron lexmark zaczyna wariować. Migaja obie diody i dalsze drukowanie nie jest możliwe. Po wyłączeniu i właczeniu drukarka przechodzi w normalny stan gotowości. Jednak moja Fedora wysyła ponownie to samo do drukowania. I tak w kółko. To samo po restarcie systemu. Coś się zapętliło. Co z tym począć i gdzie szukać rozwiązania Poza tym ogólnie wydruk jest niezbyt równy (nieestetyczny, litery koślawe). W opcjach mam możliwośc skorygowania czterech wartości ustawień głowic. Nie wiem jednak, gdzie szukać wydruku strony z numerkami, która pozwoliłaby na ustalenie odpowiednich wartości. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Listopad 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2005 jezeli korzystasz z cups - ustawienia znajdziesz wpisujac w przegladarce internetowej: http://localhost:631 nie chce Cie martwic bo drukarki Lexmark osobiscie nie mam, ale po tym co przeczytalem w bodajze przedostatnim numerze Linux+ to obsluga tych drukarek jest beznadziejna, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Listopad 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2005 Dzięki Fajna ta obsługa przez przeglądarkę Ale nadal nie znlazłem wydruku, na podstawie którego mogę skorygować ustawienie głowic. Niestety na razie nie mam w planach zakupu innej drukarki i musze się z tą męczyć No cóż, widzę, że canony i epsony lepiej wspierają (_linuxa_ → Linuksa) ORT (albo na odwrót), nie wspominając hp. Wklejam link dla tych co chcą troszke poczytać http://www.linuxdlafirm.pl/content/view/622/544/1/2/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi