Skocz do zawartości

Arts I Skype

gwiazdor_online

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Poruszę po raz kolejny temet-rzekę, ponieważ w internecie nie mogę otrzymać odpowiedzi jednoznacznej na mój problem.

Zainstalowałem sobie Skype. Pod fluxboxem chodzi naprawdę bezproblemowo.

Problem w tym, że ja korzystam z KDE. Na stronie skype'a znalazłem poradę, aby uruchomić go poleceniem artsdsp -m ./skype. Dodatkowo należy mieć zaznaczoną opcję w Centrum Sterowania obsługi Full Duplex. Jednak przy zaznaczeniu powyższego dostaję komunikat o błędzie i system dźwięków przestaje działać.

Czy ktoś wie, jak pomóc Duplexowi lub może odpalić skype'a w jakiś inny sposób w środowisku KDE?

/edit

Dodam, że sprzęt to ES1371.

Pozdrawiam!

Hmmm... Kilowanie aRts nie bardzo mi się uśmiecha, bo nawet przydatny to system. Do dziś pokonałem jeden krok - trzeba było dla otrzymania Full duplex nadać sobie prawa do odczytu pliku /dev/dsp, ale na tym problemy się nie skończyły. Ja do swojego rozmówcy bezproblemowo "nadaję", ale jego już nie słyszę sad.gif Na dodatek wszystki programy, które korzystają z aRts o dziwo zawieszają swoją działalność w trakcie rozmowy.

Pomocy!

/edit

Problem był w drugiej stronie. Już mi wszystko działa smile.gif Tylko nie chce działać po automatycznym uruchomieniu podczas startu KDE, ale powinienem sobie i z tym dać radę...

Pozdrawiam!

To killowanie bardzo czesto pomaga raczej nie ma sie czego tu obawiac przynajmniej IMHO. Jesli o skype rowniez mam podobny problem choc jeszcze nad tym nie siadlem tak dluzej.. Jak do czegos dojde napisze...