Lance Napisano Listopad 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2005 Udało mi sie zainstalowac Fedore, ale z kolei wykryla mi inna karte dzwiekowa niz powinna... Wykryla mi karte na plycie glownej (AC'97)... a nie wykryla drugiej... Wie ktos moze jak zainstalowac ta druga karte lub gdzie mozna scianac sterowniki do niej pod linuksa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackmetaler Napisano Listopad 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2005 Najlepiej popedzic na strone producenta. Jesli tam nie ma...oj bedzie wtedy ciezko. Niektore firmy jak naprzyklad CONEXANT za stery pod linuksa biora kase. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachu0809 Napisano Listopad 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2005 mialem sb128 i nie bylo wiekszego problemu przy instalacji fc (kazdej) moze wylacz w biosie ten dzwiek zintegrowany.. chociaz linux chyba zbytnio sie nie posilkuje ustawieniami biosu (ale moze to rozwiaze twoj problem i) fc wykryje karte na PCI, bo na pewno sb128 powinno wykrywac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Listopad 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2005 tak jak wyzej napisal wachu rowniez instalowalem FC na SB128 i poszlo bez problemu, pomimo iz linux powienien w teorii nie korzystac z biosu to jednak to robi, dlatego wylacz karte oraz wszystkie z nia zwiazane opcje w biosie, sprawdz czy masz uruchomiona usluge kudzu podczas wlaczania systemu (ona wykryje wtedy karte sb128) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi