maestro Napisano Listopad 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 Witam Mam problem ze streamingiem na Fedorze3. Wie ktos moze jak zrobic zeby mi dzialalo antyradio pod linuxem? Jakich wtyczek mam uzyc i jakich programow najlepiej? Czy jest mozliwe sluchanie antyradia z poziomu przegladarki (tak jak to jest w windzie?). Uzywam firefox'a... Probowalem pod xmms i mplayerem ale nie chcialo dzialac. Probowalem tez znalezc jakies sensowne pluginy ale tez jakos nie chcialo dzialac. Jesli ktos wie to prosze o pomoc. Dzieki z gory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Listopad 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 Ja u siebie z ciekawości odpaliłem (pliczek antyradio94.asx) - spokojnie śmiga pod Kaffeine, spróbuj u siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adalbertus Napisano Listopad 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 Poczytaj FAq-a i doinstaluj odpowiednie wtyczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Listopad 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 Osobiście polecam streamtuner - duży wybór stacji radiowych wraz z opisem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Listopad 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2005 Mógłby może ktoś podać nazwę wtyczki do XMMS odpowiedzialnej za wyświetlanie aktualnie granego utworu, mam tylko nazwę radia bez wykonawcy. Szukałem ale z nazw i opisów za dużo się nie dowiedziałem. Próbowałem także zmieniać format paska tytułu jednak to nic nie dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Grudzień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2005 Mógłby może ktoś podać nazwę wtyczki do XMMS odpowiedzialnej za wyświetlanie aktualnie granego utworu, mam tylko nazwę radia bez wykonawcy. Nie wtyczka , ale polecam gxine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Grudzień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2005 Witam Antyradio możesz sluchać z przeglądarki, tylko musisz mieć zainstalowaną wtyczkę mplayer-plugin, czy jakoś tak, w momencie jak go zainstalujesz, wchodzisz na stronkę antyradia dajesz słuchaj, wyskakuje ci baner i w nim klikasz na odnośnik dla innych systemów operacyjnych i sobie słuchasz. A tak nawiasem to według mnie najlepsza stacja radiowa w kraju. A z oprogramowania to polecam kaffeine. klikasz otwórz URL i wklejasz link do Antyradia i sobie słuchasz Serdecznie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi