@perl Napisano Listopad 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 Witam, mam problem z włączeniem napisów w filmach zakodowanych przy pomocy kodeka RealMedia VBR (czyli z rozszerzeniem *.rmvb), jedynym playerem w ktorym udalo mi sie to uruchomic byl mplayer, jednak tylko w trybie gdzie nie mam mozliwosci skalowania czcionki, wiec strasznie trudno mi sie oglada taki film :/ udalo sie komus uruchomic film rmvb z napisem np. w kaffeine? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soften Napisano Listopad 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2005 Perl w shutboxe pisałeś że bestplayer nie czyta napisów do filmów rmvb sprawdź sobie na widzie działa przecież ja tak oglądam, wrzuć w wine na (_linuxie_ → Linuksie) ORT i odpal i będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Listopad 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2005 Perl w shutboxe pisałeś że bestplayer nie czyta napisów do filmów rmvb sprawdź sobie na widzie działa przecież ja tak oglądam, wrzuć w wine na (_linuxie_ → Linuksie) ORT i odpal i będzie działać. jakich kodekow uzywasz pod winda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Listopad 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2005 Nie wiem, jaki to masz w mplayerze problem z tym. Oglądałem już w nim kilka(naście) filmów w rmvb z napisami i chodziło. http://img509.imageshack.us/my.php?image=2...768scrot4lb.png Czcionki też można było ustawiać http://img505.imageshack.us/my.php?image=2...768scrot0to.png hmm W kaffeine z kolei mam nieaktywną opcje dod. napisów, w totemie się napisy same nie dodają (zawsze się dodawały w divixach), a osobnej opcji do tego nie widze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Listopad 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 Nie wiem, jaki to masz w mplayerze problem z tym. Oglądałem już w nim kilka(naście) filmów w rmvb z napisami i chodziło. mplayera mam niestety skopanego bo czcionki mi sie nie skaluja i nie mam czasu tego naprawic, W kaffeine z kolei mam nieaktywną opcje dod. napisów, w totemie się napisy same nie dodają (zawsze się dodawały w divixach), a osobnej opcji do tego nie widze. u mnie niestety jest to samo, mysle ze w tych programach uzyty jest inny sposob wyswietlania napisow niz w mplayerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Listopad 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 mplayera mam niestety skopanego bo czcionki mi sie nie skaluja i nie mam czasu tego naprawic, Jeżeli byłaby to wina w configu, to może pomogłoby wywalenie ~/.mplayer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Listopad 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 Jeżeli byłaby to wina w configu, to może pomogłoby wywalenie ~/.mplayer? wina lezy po mojej stronie, poniewaz poszukiwalem sposobu aby nie zmieniac kodowania napisow z cp na iso i odwrotnie, skorzystalem wiec ze sposobu umieszczenia czcionek uniwersalnych ktore zawieraja i znaki cp i iso, niestety nadpisalem istniejace czcionki mplayera, te spreparowane czcionki te sa wielkosci 14, i stad wlasnie problem ze skalowaniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano Listopad 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2005 Jeszcze nie bawilem sie z fontami bo mam problem z tym ze mi na samym poczatku wywala jaki blad i nie moge przewijac na tym pasku tylko strzalkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Listopad 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2005 Jaki błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano Grudzień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2005 (_niewiem_ → nie wiem) ORT u mnie realpaly albo nie daje dzwieku albo sie przecina ;-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Grudzień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2005 Odpal w konsoli popatrz co tam ciekawego wypluwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano Grudzień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2005 realplay nic w konsoli nie pokazjue natomiast mpalyer na poczatku filmu pisze: could not open/instalize audio device -> no sound. Jak rusze suwak film rozpoczyna sie odnowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 Preferencje/Audio/Alsa Zatrzymaj film (jeżeli puszczałeś) i odpal ponownie. Powinno chodzić (tylko jakieś xmmsy itp. powyłączaj). Co do suwaka, to tak niestety czasem jest (szczególnie na rmvb). Sam jestem ciekaw, czemu Co do reala, to on sie zawsze tnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 e1o 3Lo (tlum. ze slangu WItam wszystkich) No i po tym wszystkim powiedzcie ze linux nie jest tylko dla intuzjastow? Chyba jestem zlym administratorem albo nie wiem co. Mam nastepujace problemy: 1. raz na jakis czas xmms mi zaczyna dziwnie trzeszczec i musze wtedy puscic piosenke od nowa wtedy gra normalnie 2. Przy wiekszym obciazeniu procka przerywa xmms. 3. Juz drugi raz mi sie kopm zwiesza (cholera wie od czego). Do tego jest pelno klopotow przez to ze swiatem rzadzi Microsyf. 4. Przy zgrywaniu mp3 na flasha to mi po pierwszych 60mp spada przepustowac do 14kb/s. Pod winda nmiemam tego problemu. (jeszcze cos bylo ale wszystkiego nie pamietam). Do tego nikt mnie nie lubi i w ogóle PS: Robie offtopa bo robie i nie bede za to nikogo przepraszal p0zdr0 v220 (tl. ze slangu Pozdrawiam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 Juz drugi raz mi sie kopm zwiesza (cholera wie od czego) Sprawdz logi i czy swapa masz włączonego. Przy wiekszym obciazeniu procka przerywa xmms. Znane. Radze się przerzucić na beep-media-player Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi