mitro Napisano Listopad 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2005 Witam mam problem z kompilacja mojego programu pod Linuksem FC4 [mitro@localhost Desktop]$ gcc -o ggprog ggprog.c /tmp/ccEo22EG.o(.text+0xe7): In function `g adu_disconnect': ggprog.c: undefined reference to `gg_logoff ' /tmp/ccEo22EG.o(.text+0xf8):ggprog.c: undef ined reference to `gg_free_session' /tmp/ccEo22EG.o(.text+0x149): In function ` gadu_connect': ggprog.c: undefined reference to `gg_login' /tmp/ccEo22EG.o(.text+0x2ae):ggprog.c: unde fined reference to `gg_watch_fd' /tmp/ccEo22EG.o(.text+0x2f9):ggprog.c: unde fined reference to `gg_event_free' /tmp/ccEo22EG.o(.text+0x351):ggprog.c: unde fined reference to `gg_event_free' /tmp/ccEo22EG.o(.text+0x366):ggprog: unde fined reference to `gg_event_free' /tmp/ccEo22EG.o(.text+0x37e):ggprog.c: unde fined reference to `gg_change_status' /tmp/ccEo22EG.o(.text+0x4c5): In function ` main': ggprog.c: undefined reference to `gg_send_m essage' collect2: ld returned 1 exit status Jakiegos pakietu nie mam? czy co? podkreslam ze mam od kilku dni linuksa Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Listopad 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2005 Pokaż kod, bo to nie wina brakujących paczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitro Napisano Listopad 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2005 nie chce tego publikowac publicznie dla wszystkich mi sie zdaje ze nie mam libgadu jak moge to zainstaloac i gdzie to znajde?? LIBGADU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Listopad 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2005 nie chce tego publikowac publicznie dla wszystkich ????????? Co ty piszesz komercyjna aplikacje... no skoro to tak tajemnica to wyslij na PM... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Listopad 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2005 podkreslam ze mam od kilku dni linuksa nie chce tego publikowac publicznie dla wszystkich W kontekście pierwszej wypowiedzi druga wydaje się być uzasadniona. Całe piękno systemów Linuksowych polega na tym, że ludzie dzielą się kodami źródłowymi, każdy ma możliwość poprawki. Ale rób jak chcesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Listopad 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2005 no skoro to tak tajemnica to wyslij na PM... http://rtfm.killfile.pl/#niepriv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Listopad 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2005 http://rtfm.killfile.pl/#niepriv Nie chodzilo mi tutaj o wysylanie odpowiedzi na PM tylko samego programu. Odnosnie samego programu doinstaluj sobie pakiet kadu-devel lub znalazlem naglowek w kdenetwork-debuginfo (ale tego nie sprawdzalem). Pozniej musisz pewnie zlinkowac z libgadu.a i powinno chulac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Listopad 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2005 nie chce tego publikowac publicznie dla wszystkich no to niezbyt dobrze zaczyna sie Twoja przygoda z WOLNYMI systemami operacyjnymi, no chyba ze pisany przez Ciebie program moglby zawarzyc na bezpieczenstwie swiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi