Skocz do zawartości

Moj Program W C

mitro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z kompilacja mojego programu pod Linuksem FC4

[mitro@localhost Desktop]$ gcc -o ggprog ggprog.c
/tmp/ccEo22EG.o(.text+0xe7): In function `g                                                           adu_disconnect':
ggprog.c: undefined reference to `gg_logoff                                                           '
/tmp/ccEo22EG.o(.text+0xf8):ggprog.c: undef                                                           ined reference to `gg_free_session'
/tmp/ccEo22EG.o(.text+0x149): In function `                                                           gadu_connect':
ggprog.c: undefined reference to `gg_login'
/tmp/ccEo22EG.o(.text+0x2ae):ggprog.c: unde                                                           fined reference to `gg_watch_fd'
/tmp/ccEo22EG.o(.text+0x2f9):ggprog.c: unde                                                           fined reference to `gg_event_free'
/tmp/ccEo22EG.o(.text+0x351):ggprog.c: unde                                                           fined reference to `gg_event_free'
/tmp/ccEo22EG.o(.text+0x366):ggprog: unde                                                           fined reference to `gg_event_free'
/tmp/ccEo22EG.o(.text+0x37e):ggprog.c: unde                                                           fined reference to `gg_change_status'
/tmp/ccEo22EG.o(.text+0x4c5): In function `                                                           main':
ggprog.c: undefined reference to `gg_send_m                                                           essage'
collect2: ld returned 1 exit status

Jakiegos pakietu nie mam? czy co?

podkreslam ze mam od kilku dni linuksa smile.gif

Prosze o pomoc

podkreslam ze mam od kilku dni linuksa smile.gif

nie chce tego publikowac publicznie dla wszystkich

W kontekście pierwszej wypowiedzi druga wydaje się być uzasadniona. Całe piękno systemów Linuksowych polega na tym, że ludzie dzielą się kodami źródłowymi, każdy ma możliwość poprawki. Ale rób jak chcesz...

Nie chodzilo mi tutaj o wysylanie odpowiedzi na PM tylko samego programu.

Odnosnie samego programu doinstaluj sobie pakiet kadu-devel lub znalazlem naglowek w kdenetwork-debuginfo (ale tego nie sprawdzalem). Pozniej musisz pewnie zlinkowac z libgadu.a

i powinno chulac...