Gość Zuk87 Napisano Listopad 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2005 Dobra, zrobiłem update systemu - nadal nie ma urządzenia /dev/sda Jakieś pomysły co moze być nie tak ?? A jakieś inne typu sdb lub sdc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Listopad 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2005 @perl niektórzy czytają.. np ja Ty akurat nie musisz, bardziej liczylem na poczatkujacych Dobra, zrobiłem update systemu - nadal nie ma urządzenia /dev/sda Jakieś pomysły co moze być nie tak ?? zrob po kolei: 1. podlacz urzadzenie usb 2. poczekaj 3 minuty 3. jako root wydaj polecenie: fdisk -l (czasami z 2 razy az zaskoczy urzadzenie) 4. wklej na forum co da ci to polecenie (z jakims wpisem sd*) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek Napisano Listopad 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2005 Nic z tego : - nie ma ani sda, ani sdb, sdc, itd - fdisk -l pokazuke tylko partycje twardziela Zauważam natomiast dziwną akcję - podłączony flash mryga diodą po restarcie systemu, w trakcie bootowania tez. Natomiast po zalogowaniu w fedorze to dioda przestaje mrygać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Listopad 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2005 Jakieś pomysły co moze być nie tak ?? Jak masz jakiegoś znajomego który używa linuksa to sprawdź u niego czy flash działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Listopad 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2005 Witam Masz włączone automatyczne mountowanie nośników po włożeniu??? Jeśli nie to sprawdz czy Ci zadziała włączenie tego. Środowisko->Preferencje->Napędy i nośniki wymienne Zaznacz opcję: Montowanie wymiennych nośników po podłączeniu. U mnie pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek Napisano Listopad 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2005 Mam włączone to, nadal nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi