webon Napisano Listopad 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2005 Witam zadałem to pytanie w innym dziale ale nikt mi nie pomógł w tej sprawie dlatego umieściłem je tutaj. bład instalacji modemu w nowym kernelu 2.6.14-1.16 Mam modem sagem - po instalacji nowgo kenrnela nie moge zinstalwoac sterownikow W tym na wczesnijszych kernelach wszystko sie instaluje. Wróciłem więc do poprzedniego kernela i i działam na starszym. Mial ktos juz taki problem. Nie bardzo rozumiem te komunikaty bledu podczas instalacji [root@localhost eagle-usb-2.3.2]# make make -C driver make[1]: Entering directory `/home/eagle-usb-2.3.2/driver' USE_CMVS=1 make -C /lib/modules/2.6.14-1.1637_FC4/build SUBDIRS=/home/eagle-usb-2.3.2/driver modules make[2]: Entering directory `/usr/src/kernels/2.6.14-1.1637_FC4-i686' CC [M] /home/eagle-usb-2.3.2/driver/eu_main.o CC [M] /home/eagle-usb-2.3.2/driver/eu_utils.o CC [M] /home/eagle-usb-2.3.2/driver/Pipes.o /home/eagle-usb-2.3.2/driver/Pipes.c: In function ?eu_write_completion?: /home/eagle-usb-2.3.2/driver/Pipes.c:922: error: ?URB_ASYNC_UNLINK? undeclared (first use in this function) /home/eagle-usb-2.3.2/driver/Pipes.c:922: error: (Each undeclared identifier is reported only once /home/eagle-usb-2.3.2/driver/Pipes.c:922: error: for each function it appears in.) make[3]: *** [/home/eagle-usb-2.3.2/driver/Pipes.o] Błąd 1 make[2]: *** [_module_/home/eagle-usb-2.3.2/driver] Błąd 2 make[2]: Leaving directory `/usr/src/kernels/2.6.14-1.1637_FC4-i686' make[1]: *** [eagle-usb.ko] Błąd 2 make[1]: Leaving directory `/home/eagle-usb-2.3.2/driver' make: *** [build] Błąd 2 wszystkie skladniki do instalacji mam: ======================================================================== distribution detected Fedora dhcp support dhclient pppd support yes pppoa support yes pppoe support yes install eagleconnect (tcl/tk frontend) yes generate documentation yes ======================================================================== Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2005 Tu masz patcha → https://mail.gna.org/public/eagleusb-dev/20...9/msg00012.html Jak chcesz, to możesz zacząć to testować → http://atm.eagle-usb.org/wakka.php?wiki=Pa...agePrincipaleEn Wystarczyło chwilkę poszykać na forum eagle-usb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Listopad 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2005 Wielkie dzięki za pomoc Szukałem ale chyba nie tak jak trzeba. Mam nadzieje że ten problem dotyczy tylko tego kernela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemorek Napisano Listopad 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2005 Witam Dobrze ,mam tego patch'a i co teraz mam z tym zrobic ?? Dopisac do pliku czy zamienic pliki z tymi patchami,pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koral_wz Napisano Styczeń 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2006 a ja mam patcha (_z tąd_ → stąd) ORT http://scripts.one.pl/~przemos/entry.php?id=1135086616 no i doszedłem bo nie dzialało [eagle-usb-2.3.2]$ patch -p0 < eagle-usb-kernel-2.6.14.patch doszedłem w koncu ze brakuje na koncu nawiasika > jak go dodałem to wywala sie cos takiego bash: syntax error near unexpected token `newline' czy moze cos z tym nawiasikiem nietak ??? za ten post powinnem byc ukarany karą chłosty i 10000 godzin ciezkich robót w kamieniołomach az sie przeraziłem tym co sie zorjetowałem ze "[eagle-usb-2.3.2]$ " przykład ze mam wejsc do katalogu a nie ze ma być to w kmędzie heh sory za ot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byku Napisano Styczeń 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2006 Ja po prostu zrobiłem make na starym jadrze (ale juz z najnowszym gcc), a potem na nowym make install. Owszem, moduł eagle-usb się nie ładował, ale ściagnąłem: kernel-module-eagle-usb-2.6.14-1.1653_FC4-2.3.2-5.fc4.remi.i686.rpm z rpm.pbone.net i śmiga ładnie Bo też pamiętam, że jak robiłem make na 2.6.14 to wywalał identyczne błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemorek Napisano Styczeń 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2006 a ja mam patcha (_z tąd_ → stąd) ORT http://scripts.one.pl/~przemos/entry.php?id=1135086616 no i doszedłem bo nie dzialało [eagle-usb-2.3.2]$ patch -p0 < eagle-usb-kernel-2.6.14.patch doszedłem w koncu ze brakuje na koncu nawiasika > jak go dodałem to wywala sie cos takiego bash: syntax error near unexpected token `newline' czy moze cos z tym nawiasikiem nietak ??? za ten post powinnem byc ukarany karą chłosty i 10000 godzin ciezkich robót w kamieniołomach az sie przeraziłem tym co sie zorjetowałem ze "[eagle-usb-2.3.2]$ " przykład ze mam wejsc do katalogu a nie ze ma być to w kmędzie heh sory za ot Witaj .bez patchy itp sciagnij sobie sterowniki jak i moduly pod jajko ktore Cie interesuje ,sa to rpm'y wiec bez problemu wsio zainstalowac http://remi.collet.free.fr/index.php?2005/...ilote-eagle-usb , u mnie dziala pod jajkiem 2.6.11 jak i 2.6.14.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koral_wz Napisano Styczeń 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 Ale u mnie smiga z tym patchem bez problemu wiec on działa tylko taki mały bład początkującego i jakos chyba lepeij tak niz z rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi