001 Napisano Listopad 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2005 Mam uruchomiony server vnc i mam nastepujacy problem jesli zaden uzytkownik nie zaloguje sie do KDE a konkretniej mowiac moj uzytkownik nie da sie z polaczyc przez vnc natomiast jesli jest zalogowany inny uzytkownik niz ja po podlaczeniu sie vncviewerem pojawia sie tylko czarny ekran Pytam dlatego bo jesli czasem zdalnie restartuje komputer to musze miec ustawione automatyczne logowanie mojego usera do KDE zeby moc sie laczyc z vnc a co za tym idzie kazdy inny uzytkownik moze sobie zrestartowac kompa i zalogowac sie na mnie Czy ktos ma pomysl jak ustawic vnc zeby bylo oka?? i zeby mozna bylo sie zalogowac przez vnc do kde albo czy moze da sie przy uruchomionym oknie logowania do KDE zalogowac do nich przez ssh no coz nikt nie odpowiedzial wiec obszedlem to w troche maloelegancki sposob dalej mam ustawione automatyczne logowanie usera ale dodalem do .kde/Autostart plik lock.desktop z zawartoscia [Desktop Entry] Exec=kdesktop_lock --forcelock Name=kdesktop_lock Type=Application X-KDE-StartupNotify=false[blady@zerozeroraz ~]$ lepsze to niz nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi