arturek Napisano Listopad 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2005 A przejrzałeś http://faq.fedora.pl/#nvidia yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-$(uname -r) i pobierze dla używanego kernela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijano Napisano Listopad 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2005 tak to sie zainstalowalo ale to yum install kernel-module-nvidia-$(rpm -q --queryformat="%{version}-%{release}\n" kernel | tail -n 1) juz niechce A po drugie dalej nie widzi mojego geforca 7800 i jako sterownik glownyjest jakis sterownik VESA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Listopad 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2005 yum install kernel-module-nvidia-$(rpm -q --queryformat="%{version}-%{release}\n" kernel | tail -n 1) A tak robisz jak zainstalowałes nowy kernel , i instalujesz moduły jeszcze z starszego kernela Jak instalowałeś sterowniki przez instalatora nVidii nadpisał on ci paczki Mesa zrób to jeszcze raz po koleji i zobacz czy zadziała yum remove kernel-module-nvidia rpm -e --nodeps xorg-x11-Mesa-libGL yum install xorg-x11-Mesa-libGL yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-$(uname -r) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijano Napisano Listopad 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2005 nie wiem poddaje sie Geforce 7800 nie zostaje rozpoznany yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-$(uname -r) to sie zainstalowalo mimo to nie ma sterow. A co do tego ze mi moga przeszkadzac stery ktore przedtem probowalem zainstalowac to nie prawda gdyz przed updatem zrobilem format + reinstalke fedory. Tak wiec Fedora byla "czysta" Uzyje najblizyszych prawdy sterow z 6800 Ultra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Listopad 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2005 przede wszystkim pytanie: czy przeczytales uwaznie fedora faq? i postepowales zgodnie z nim? (uwzgledniajac szczegolnie instalacje sterownikow w trybie tekstowym) wklej na forum co daje polecenie: rpm -qa |grep nvidia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijano Napisano Listopad 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2005 Tak postępowałem zgodnie z FAQ. Instalowalem tylko przy pomocy (_yum'a_ → yuma) ORT. Nie uzywalem alternatywnej metody. [root@localhost kuba]# rpm -qa |grep nvidia kernel-module-nvidia-2.6.14-1.1637_FC4-1.0.7676-0.lvn.3.4 nvidia-glx-1.0.7676-0.lvn.3.4 [root@localhost kuba]# Dodam tylko ze uzywam sterow od 6800 Ultra i wszystko jest OK. Painkiller dziala na max detalach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Listopad 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2005 Dodam tylko ze uzywam sterow od 6800 Ultra i wszystko jest OK. Painkiller dziala na max detalach uspokoje Cie, sterowniki dla swojej karty GeForce 7800 masz zainstalowane poprawnie, poniewaz dla calej rodziny Geforce jest ten sam sterownik (dla starszych kart nvidia jest sterownik - legacy) w Twoim przypadku po prostu nie ma wpisu z twoim numerkiem procesora graficznego (pewnie bedzie juz w nastepnej wersji sterownika) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crow Napisano Grudzień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2005 ja mogę tylko doradzić przeczytanie HOWTO do sterów, mam GEFORCA 2i używam obecnie sterów w wersji 1.0-7667 i jak się dobrze wczytać, to istotną sprawą w FC4 jest czy masz włączone SE linux, czy nie - proponuję przeczytać jw. bo jest napisane naprawdę tak przejrzyście, że nawet ja skumałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi