Skocz do zawartości

D-link Dwl-520+ - Reset Kompa ?

mvcoder

Rekomendowane odpowiedzi

Moje pytanie jest następujące. Jeśli ktoś ma taką kartę proszę o odpowiedź nawet jeśli działa z nią na Windowsie !!!

Linux wszystko OK.

Problem jest następujący. Mam kartę DWL-520+ po instalacji na Fedorze Core 3 działa jak należy, wszystko śmiga super i tu nie mam żadnych zastrzeżeń. Pomimo tego, że Linux wykorzystuje sterowniki Windy. Wszystko działa i jest porządku.

Windows – totalny reset.

Natomiast na tych samych sterownikach w Windzie po instalacji wszystko przestaje chodzić wywala błąd Kornela w windzie nic nie daje się zainstalować z pozostałych programów, czy też sterowników. Logowanie do sieci trwa bardzo długo. Przy próbie lub po uruchomieniu internetu komputer potrafi się zresetować ?

Czy ktoś z was spotkał się z takimi problemami ? Czasem potrzebuję uruchomić windę a nie mam zamiaru wyciągać karty z kompa, bo to absurd. Karta jest nowa. Nie wiem czy to jakiś konflikt ze sprzętem, ale na drugim komputerze dzieje się to samo. Jeden pracuje na płycie GigaBate, a drugi na ECS ie. Spotkaliście się już z czymś takim ?????

Proszę o rady [email protected].

Pełno jest tego na forum smile.gif

Jeżeli nie chcesz (_kożystać_ → korzystać) ORT z takich wynalazków jak WPA, pewnie z tą kartą nie możesz, to powinny wystarczyć sterowniki acx100/111 - możliwe że już obsługują wpa smile.gif Jak je sobie ściągniesz to tam piszą co dalej, na stronie chyba też biggrin.gif

Pozdrawiam