afromac Napisano Listopad 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2005 Witam wszytkich jestem nowym użytkownikiem FC4 - na co dzień używam Maca ale jako drugi komuter domowy postanowiłem przerobić starego PC - Athlon 1600+ na fedorkę. Mam problem - zainstalowałem już drugi raz FC4 i w nocy po instalacji wszytko trybiło jak należy - dziś rano jednak komp zatrzymuje się za każdym razem w momencie po inicjalizacji "Linux decompressing" potem pojawia się klepsydra i.... koniec. Przy każdym restarcie widze w pewnym momencie: "BUG CPU softlockup" - co to jest i czy to jest przyczyna zawiechy? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Listopad 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2005 przejrzyj logi i wklej to co budzi twoje watpliwosci, aby to zrobic zaloguj sie tekstowo, lub uruchom z pierwszego CD Fedory w trybie rescue, na dysku w katalogu /var/log znajduja sie logi, przede wszystkim interesowac nas beda boot.log i messages Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afromac Napisano Listopad 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2005 Dzięki za odpowiedź puki co jednak zaczeło działać i Fedora laduje się normalnie więc nie będę grzebać - wydaje mi się żę jest to jednak jakiś problem hardware'owy bo ostatnio ten komp i na Windzie dziwnie się zachwowywał - jeśli problem wystąpi to spróbuje twojej rady a na razie wielkie dzięki za zainteresowanie. Poza tym trochę nie wiem jak odróżnić to co jest normalne w logu od tego co "budzi moje wątpliwośći" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi