Daniello Napisano Listopad 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 Chcę zrobić dyskietkę startową, nie instalacyjną, z jądrem 2.6.14.2. Wpisuje w konsoli: [root@localhost /] /sbin/mkbootdisk --device /dev/fd0 2.6.14.2 Insert a disk in /dev/fd0. Any information on the disk will be lost. Press <Enter> to continue or ^C to abort: //Wciskam enter /tmp/mkbootdisk.Yg2835: Permission denied Failed to format /tmp/mkbootdisk.Yg2835 Co można na to poradzić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Listopad 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 To jadro nie jest juz czasem za duze zeby mozna bylo wrzucic na dyskietke.. Tak mi sie cos wydaje... EDIT: A to jesli chodzi o dyskietke startowa to nie o to chodzilo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Listopad 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 Z każdym jądrem mi się tak robiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Listopad 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 (edytowane) Dość dziwne, żeby na roocie pisał permission denied... Zajrzyj do katalogu /tmp i spróbuj pousuwać wszystkie pliki związane z tym mkbootdisk. Ewentualnie możesz spróbować użyć polecenia strace. Edytowane Listopad 19, 2005 przez ecik__ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Listopad 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 Niom dobra, znalazłem inną metodę zrobienia dyskietki startowej. Wchodzę do katalogu ze źródłami mojego jądra i wpisuje make bzdisk. No ale pod jednym warunkiem że obraz bzImage zmieści się na dyskietce .U mnie się nie zmieścił. Ale inne pliki są. Więc teraz mam pytanie. Czy mogę ściągnąć źródła innego, mniejszego jądra i zrobić z niego tą dyskietkę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi