kubek Napisano Listopad 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 Witam Mam pytanko - zaznaczam że dopiero zaczynam pracę na linuksie więc proszę o wyrozumiałość Pytanko moje dotyczy kompilacji jądra - czy jako początkujący warto się za to zabierać ?, czy po udanej kompilacji - wywaleniu niepotrzebnych pierduł zauważę wyraźną różnicę w szybkości działania systemu ? Przeszukiwałem googla ale proszę was o podanie jakiegoś konkretnego materiału dotyczącego kompilacji jąderka pod FC4, na googlu mnie już szlag trafia bo nawet czytam że się nie opłaca kompilować bo to wcale nic nie poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nichu Napisano Listopad 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 chociazby tutaj : http://www.fedora.pl/index.php?option=cont...task=view&id=92 a co do szybkosci to powiem Ci ze daje bo przeciez pakiety sa kompilowane konkretnie pod Twoj typ procka. z reszta chyba kazdy potwierdzi (np ja ) ze jest szybciej zanim przekompilujesz sprawdz wyniki komendy top i porownaj po przekompilowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Listopad 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 Np. ja kompiluję kernela po to, żeby mieć go dokładnie dostosowanego do swego systemu i dlatego, że korzystam z kilku niestandardowych patchy. A czy jest różnica w prędkości - trudno mi powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Listopad 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 TU masz bardzo konkretny material na ten temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Listopad 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2005 Osobiscie polecam nowe jadro zwlaszcza jesli nie wykrywa prawidlowo twojego sprzetu. mnie dopiero najnowsze jadro pozwolilo na prawidlowe wykrycie zwyklego SB live! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi