Bosek13 Napisano Listopad 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 Wiem, wiem zaraz napiszecie poszuakj tu poszukaj tam..... Szukałem i owszsem sa porady jak zainstalować taki czy inny program. Ja jestem nowy więc wybaczcie. Nie mam pojęcia który byłby najprostszy i najłatwiejszy w konfiguracji, może znacie jakiś programik pod X-sy. Taki byłby chyba najłatwiejszy do zarządzania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Listopad 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 Olaboga, szczerze mówiąc mało wiem z tego postu Nie napisałeś ani czego dokładnie oczekujesz od programu, ani czego tak w ogóle szukałeś, ani co chcesz zrobić i jak ten program wykorzystać. Napisz coś więcej, rozwiń temat, ale najpierw przeczytaj sobie jak poprawnie zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosek Napisano Listopad 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2005 Przepraszam już tłumaczę. Chodzi mi o program, który pozwalał by na ograniczenie łącza internetowego. Mam sieć w domu razem z sąsiadem i chciałbym ograniczyć mu możliwość, ściągania danych. Chciałbym także mógł ograniczać wysyłanie przez niego danych. On używa Bittorenta który pożera połowę Uploadu i to mi przeszkadza. Musze zaznaczyć, że mój komputer nie może mieć żadnych ograniczeń (to zrozumiałe) Więc program którego szukam powinien ograniczać tylko wybrane porty IP (192.168.0.4) Najlepiej gdyby taki program istniał pod X-sy, bo w środowisku graficznym jako początkujący czuję się najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Satori Napisano Listopad 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2005 mialem cos takiego poszukam i napisze postaram sie pospieszyc S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosek Napisano Listopad 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2005 Dzięki Będę czekał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Satori Napisano Listopad 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2005 dummynet NIBY BSD ALE NA BANK COS CI SIE PRZYDA no i jeszcze TO Ja bym postawił system z firewallem ipf. Do tego squid dla proxy www. Aby userzy nie wiedzieli że jest proxy to lan forwardował bym na port 80 squida (taki sobie ma trick) Masz statystki kto ile doi z sieci i po jakich stronakch dyla. Do tego postaw NTOP, iptraf, mrtg rrdtool i masz wszystko co Ci trzeba, pieknie kreśli obciążenia łacza kto co robi. to opinia mojego znajomego mam nadzieje ze pomoge jakies pytania to dawaj S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosek Napisano Listopad 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2005 o ja cie... Chyba sobie z tym nie poradze strasznie to skomplikowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi