feodora Napisano Listopad 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2005 nagrałem obraz ISO FEODORY CORE 4 na płyte DVD i się nie bootuje. W BIOSIE jest ustawiona opcja botowania z cd/dvd co mam robić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedenk Napisano Listopad 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2005 Może napisz jaki komunikat się pojawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Listopad 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2005 Jak sciągałeś sprawdziłeś sumy sha1 czym wypalałeś plyte w jaki sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feodora Napisano Listopad 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2005 Jak sciągałeś sprawdziłeś sumy sha1 czym wypalałeś plyte w jaki sposób ściągałem za pomocą free Download Manager,tak zgadzają się,płyte wypalałem za pomocą k3b, nie wyświetla żadnego komunikatu(dziwne powinno jakiś komunikat wyskoczyć?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Listopad 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2005 ściągałem za pomocą free Download Manager,tak zgadzają się,płyte wypalałem za pomocą k3b To masz dwa systemy Win i Linux podejrzewam ze free Download Manager zle ściągnął ci obraz iso , ten program chyba nie ma mozliwaci sciągania plików wiekszych niż > 2GB Użyj pod linuksem wget i pobierz z któregoś mirrors i najlepiej z ftp , i nie zapomnij o sprawdzeniu sha1sum sumy masz tu http://fedora.redhat.com/download/ sha1sum <isofilename> A w k3b -> Narzędzia -> Nagraj DVD z obrazu ISO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Listopad 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2005 Ale napisal ze mu sie zgadzaja sumy kontrolne. Wejdz do biosa i zmien kolejnosc czytania urzadzen, tak zeby cd-rom byl na pierwszej pozycji... EDIT: A to chyba tez zrobiles... teraz doczytalem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Listopad 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2005 Jak sumy sie zgadzają to napisz w jaki sposób wypalałes płyte w K3B Na pewno W k3b Narzędzia -> Nagraj DVD z obrazu ISO i w Obraz do nagrania podajesz miejsce gdzie jest obraz iso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feodora Napisano Listopad 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2005 Jak sumy sie zgadzają to napisz w jaki sposób wypalałes płyte w K3B Na pewno W k3b Narzędzia -> Nagraj DVD z obrazu ISO i w Obraz do nagrania podajesz miejsce gdzie jest obraz iso w głównym oknie kliknołem nowy projekt DVD z danymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Listopad 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2005 I zle zrobiłes bo na pewno rozpakowałes obraz i przeniasłeś dane albo nagrałes jako dane cały obraz iso Nie nalezy tak robić z obrazami iso Musisz jesze raz nagrać płyte jak uruchomisz K3B u góry masz Narzędzia -> Nagraj DVD z obrazu ISO i w Obraz do nagrania podajesz miejsce gdzie jest obraz iso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feodora Napisano Listopad 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2005 nagrałem normalnie(czyli tak jak kazaliście) i wyskoczył mi bład: CPU does not supportlong mode.USE a 32bit distributions Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Listopad 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2005 Pobrałeś dla 64-bit AMD64, EM64T obraz FC4-x86_64-DVD.iso A na twoj komputer prawdopodobnie 32 bitowy masz FC4-i386-DVD.iso dla i386 FC4-i386-DVD.iso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi