Skocz do zawartości

Problem Z Zalogowaniem

rokki

Rekomendowane odpowiedzi

WItam wszystkich!

mam problem z zalogowaniem. nie wiem czemu ale NAGLE, nie moge sie dostac na moje konto, pojawia sie komunikat "Twoja sesja trwala krocej niz 10s. jezeli nie bylo to zwiazane z wlasnorecznym wylogowaniem moze oznaczac problem z instalacja lub brak przestrzeni dyskowej. sprobuj sie zalogowac przy uzyciu sesji awaryjnych i sprawdz czy mozesz usunac problem."

w sesji awaryjnej nie wiem co mam zrobic. problem pojawil sie po tym jak uruchomilem komputer ponownie, nie logujac sie, prosto z okna logowania ("uruchom ponownie")

nie dziala ani Gnome ani KDE, mozna pracowac tylko z konsoli jak zaloguje si e z konta root.

root loguje sie bez problemu.

jezeli ktos wie co to znaczy i jak to naprawic prosze o pomoc.

z gory dzieki

Chyba zaktualizowales SElinux'a...

Zdarzyl mi sie identyczny przypadek (SElinux - development) jakis czas temu. Ale musze ze wstydem przyznac, ze dosc szybko sie poddalem - reinstalacja FC byla najszybszym sposobem pozbycia sie problemu. Wczesniej oczywiscie skopiowalem sobie co wazniejsze pliki 'na bok'...

Powodzenia

Ja bym spróbował jeszcze tego: zaloguj się w konsoli jako root, a następnie nadaj prawa katologowi home Twojego usera (chmod 755 /home/xxx). Jeśli to nie poskutkuje to sprawdź ile masz wolnego miejsca na homie, być może jest go za mało.

• 9 months later...