rokki Napisano Listopad 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2005 WItam wszystkich! mam problem z zalogowaniem. nie wiem czemu ale NAGLE, nie moge sie dostac na moje konto, pojawia sie komunikat "Twoja sesja trwala krocej niz 10s. jezeli nie bylo to zwiazane z wlasnorecznym wylogowaniem moze oznaczac problem z instalacja lub brak przestrzeni dyskowej. sprobuj sie zalogowac przy uzyciu sesji awaryjnych i sprawdz czy mozesz usunac problem." w sesji awaryjnej nie wiem co mam zrobic. problem pojawil sie po tym jak uruchomilem komputer ponownie, nie logujac sie, prosto z okna logowania ("uruchom ponownie") nie dziala ani Gnome ani KDE, mozna pracowac tylko z konsoli jak zaloguje si e z konta root. root loguje sie bez problemu. jezeli ktos wie co to znaczy i jak to naprawic prosze o pomoc. z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Listopad 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2005 Chyba zaktualizowales SElinux'a... Zdarzyl mi sie identyczny przypadek (SElinux - development) jakis czas temu. Ale musze ze wstydem przyznac, ze dosc szybko sie poddalem - reinstalacja FC byla najszybszym sposobem pozbycia sie problemu. Wczesniej oczywiscie skopiowalem sobie co wazniejsze pliki 'na bok'... Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rokki Napisano Listopad 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2005 No to niezly jestem :-) ciekawe jak to zrobilem ?, chcialem tylko zrestartowac kompa. no nic pewnie zrobie tak jak mowisz reinstall, poczekam moze jeszcze troche, moze komus sie udalo to rozwiazac kiedys. dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Listopad 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2005 Ja bym spróbował jeszcze tego: zaloguj się w konsoli jako root, a następnie nadaj prawa katologowi home Twojego usera (chmod 755 /home/xxx). Jeśli to nie poskutkuje to sprawdź ile masz wolnego miejsca na homie, być może jest go za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rokki Napisano Listopad 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2005 Po paru restartach poszedl Nie wiem co sie stalo, z chyba 5-tym restartem poszedl i teraz chodzi caly czas. na serio nie wiem co to bylo. dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c(())x? is r(())x! Napisano Wrzesień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2006 witam! mam ten sam problem... tyle ylko, że restarty nic nie dają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Wrzesień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2006 no a co z tym miejscem na /home? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2006 mam ten sam problem... tyle ylko, że restarty nic nie dająPokazdf -T i w miedzyczasie sprobuj zalogowac sie na roota. Jesli root sie loguje bez problemu, natomiast zwykly user nie - 99% brak miejsca na / lub home Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2006 i zobacz czy czasem twojego katalogu domowego nie "przejął" na własność root. mi się na fc4 coś takiego 2 razy zdarzyło i zwykłe chown od razu pomagało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi