lszk Napisano Czerwiec 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2004 Witam. Otórz ściągnąłem sobie z torrenta pakiecik CrossOver, zainstalowałem, lecz mam głupi problem, bo nie wiem, jak mam to uruchomic W katalogu, gdzie się zainstalował sa różne manuale, jednak opisują one, jak zainstalować przykładowy program windowsowski, ale nie, jak to cholerstwo uruchomić. W menu start go nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Czerwiec 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2004 Po pierwsze to ukazał się nowy 3.0.1 i ma on lepiej działać właśnie z fc2. Podczas instalacji zawsze pyta gdzie zainstalować , cxofice się nazywa katalog. I także zawsze wskakuje do menu. Nie wiem może jakąś dziwną wersje zaintsalowałeś ,poszukaj cxoffice ( usługa musi być włączona ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 20, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2004 CrossOver'a ściągnąłem z suprnovej i nie ma tam nowszej wersji. Udało mi się go uruchomić poprzez /opt/cxoffice/bin/cxsetup Udało mi się zainstalować photoshopa, jednak uruchomić już nie W helpie były opisanane sposoby uruchomienia poprzez menu (u mnie nie ma tego działu Window Aplication), wprost z programu (w zakładce menus, ale mam tam pusto, a jak klikne na creat to wyskakuje okno z błądem) oraz poprzez konsole. W konsoli wyskakuje ten sam błąd, żeby dopisać jakiś prefix do pliku wineshelllink Tylko jak mam to dopisać w konsoli? Chodzi mi o składnie polecenia, próbowałem między innymi [lszk@kurak lszk]$ /opt/cxoffice/bin/wineshelllink --menu wineshelllink:error: you must specify a path with --path Usage: wineshelllink options Options: --desktop create a desktop link --menu create a menu entry --link xx name of link to create --descr xx application description --icon xx icon to display --path xx path to the application --args xx command-line arguments for the application --workdir xx working directory for the application oraz [lszk@kurak lszk]$ /opt/cxoffice/bin/wineshelllink --path -- menu wineshelllink:error: unexpected argument 'menu' Usage: wineshelllink options Options: --desktop create a desktop link --menu create a menu entry --link xx name of link to create --descr xx application description --icon xx icon to display --path xx path to the application --args xx command-line arguments for the application --workdir xx working directory for the application i za dużo z tego nie wyszło [edit] Właśnie spróbowałem zainstalować worda xp. Podczas instalacji wymagał IE, więc go zainstalowałem, a potem poszedł word. Gdy się kończył instalować, zaczął wypisywać, że trorzy wpisy w menu etc. Po zakończeniu instalacji, gdyż jeszcze nie było żadnego wpisu w menu uruchomiłem ponownie kompa. Po wczytaniu ze zdziwieniem zauważyłem, że w menu pojawił się tylko wpis dotyczący IE, a worda nigdzie nie ma. ( w Menus pojawiły się dwie ikony do IE, ale anio worda, ani photoshopa tam nie ma Ja masz u siebie crossovera, to pewnie czytałem ten manual w /doc, w którym akurat był screen, jak wygląda wpis dotyczący office'a w menu gnoma. [edit2] Spróbowałem na nowo zainstalować photoshopa i nieoczekiwanie na zakładce Menus pojawiła się ikona worda, ale w menu gnoma dalej jej nie ma, a photoshop dalej się pluje i nie działa :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YarZon Napisano Czerwiec 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2004 Udało mi się zainstalować photoshopa Jak ci sie udalo tego dokonac?? Mi sie zawiesza instalka przy 86%. Prosze o pomoc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2004 Jak ci sie udalo tego dokonac?? Mi sie zawiesza instalka przy 86%. Prosze o pomoc.. No mi też Ale jak doszło do tych 86%, to po jakiś 10 minutach, jak kliknąłem na Complete (czy jakoś), to wypisało, że Install sycessfully Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi