MarCiNWz Napisano Listopad 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2005 Witam Posiadam płytę MSI K7N2-Delta 2-(FSR). Mam problem z uruchomieniem zintegrowanej karty sieciowej. Przekopałem forum, ale niestety nie znalazłem rozwiązania. Zacząłem od instalacji sterowników ze strony nVidii w postaci pliku *.run, niestety klapa , instalator nie mógł utworzyć modułu dla jądra (install log). Po przeszukaniu forum ściągnąłem już nieco starszego src.rpm, wydałem: rpmbuild --rebuild NVIDIA_nforce-1.0-0261.src.rpm , kompilacja również zakończyła się błędem: listing. Czy wie ktoś czym spowodowany jest powyższy błąd?? Może ktoś w inny sposób uruchomił tą kartę. FC 4 Kernel: 2.6.13-1.1532_FC4 GCC: gcc-4.0.1-4 kernel-devel zainstalowany Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Grudzień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2005 Nie mam tej karty, a jedyne co narazie przychodzi mi do głowy to to, czy masz kernel-devel do swojego jądra? Spróbuj z własnoręcznie skompilowanym jądrem, może wtedy zadziała. I dołącz /var/log/nvidia-nforce-installer.log Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Grudzień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2005 sprobuj uzyc do kompilacji gcc w starszej wersji bo na 4 to Ci nie pojdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Grudzień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2005 Mam problem z uruchomieniem zintegrowanej karty sieciowej. Na standardowym sterowniki forcedeth nie idzie? Zaktualizuj najpier jądro. sprobuj uzyc do kompilacji gcc w starszej wersji bo na 4 to Ci nie pojdzie Jeśli chce użyć innego kompilatora, to będzie musiał użyć własnego jądra. Fedorowe kompilowane jest GCC4 i próba właczenia modułu skompilowanego czym innym nie powiedzie się (będzie się pluło o niezgodny vermagic). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi