mac1us Napisano Listopad 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2005 Używam Firefoxa ze sciągniętą nakładką do odtwarzania flasha. Nie wiem dlaczego ale np. wszystkie gierki we flashu mi przycinają Co moze byc powodem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Listopad 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2005 Zaktualizuje sobie flasha do wersji 7.0.61 to ci się przestanie przycinać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1us Napisano Listopad 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2005 ok a moglbys mnie naprowadzic jak to zrobic?? bylbym wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Listopad 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2005 (edytowane) ok a moglbys mnie naprowadzic jak to zrobic?? bylbym wdzieczny Wrzucasz do yuma wszystkie repo z FAQ, włączasz repo flash i aktualizujesz. yum update --enablerepo=flash flash-plugin Edytowane Listopad 27, 2005 przez Zuk87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1us Napisano Grudzień 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 Wrzucasz do yuma wszystkie repo z FAQ, włączasz repo flash i aktualizujesz. yum update --enablerepo=flash flash-plugin niezbyt się orientuję jak tego dokonać przeglądałem wiki yuma ale nic mi to nie dało:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 No jak nie wiesz, jak to zrobić, skoro tam wszystko pisze, do tego po polsku? Tylko przepisujesz i się zrobi http://faq.fedora.pl/#installsoftware Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1us Napisano Grudzień 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 No to już zrobilem to wcześniej i wyrzuca mi: [root@localhost maciek]# yum update --enablerepo=flash flash-plugin Setting up Update Process Setting up repositories livna 100% |=========================| 951 B 00:00 updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Reading repository metadata in from local files Could not find update match for flash-plugin Could not find update match for --enablerepo=flash No Packages marked for Update/Obsoletion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 No to już zrobilem to wcześniej i wyrzuca mi: [root@localhost maciek]# yum update --enablerepo=flash flash-plugin Setting up Update Process Setting up repositories livna 100% |=========================| 951 B 00:00 updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Reading repository metadata in from local files Could not find update match for flash-plugin Could not find update match for --enablerepo=flash No Packages marked for Update/Obsoletion Jakbyś wykonał wszystko co Ci radzimy to nie było by problemu. Wykonaj cd /etc rm -f yum.conf wget http://www.fedorafaq.org/samples/yum.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1us Napisano Grudzień 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 hmmm...Tak więc: [root@localhost maciek]# cd /etc [root@localhost etc]# rm -f yum.conf [root@localhost etc]# wget http://www.fedorafaq.org/samples/yum.conf --16:36:40-- http://www.fedorafaq.org/samples/yum.conf => `yum.conf' Translacja www.fedorafaq.org... 70.84.209.18 Connecting to www.fedorafaq.org|70.84.209.18|:80... połączono. Żądanie HTTP wysłano, oczekiwanie na odpowiedź... 200 OK Długość: 595 [text/plain] 100%[====================================>] 595 --.--K/s 16:36:45 (40.53 MB/s) - `yum.conf' saved [595/595] [root@localhost etc]# yum update --enablerepo=flash flash-plugin Setting up Update Process Setting up repositories livna 100% |=========================| 951 B 00:00 updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Reading repository metadata in from local files Could not find update match for flash-plugin Could not find update match for --enablerepo=flash No Packages marked for Update/Obsoletion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 Nie rozumiem co jest nie tak, mi wywala takie coś: yum update --enablerepo=flash flash-plugin Setting up Update Process Setting up repositories livna 100% |=========================| 951 B 00:00 updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 flash 100% |=========================| 951 B 00:00 base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Reading repository metadata in from local files Could not find update match for flash-plugin No Packages marked for Update/Obsoletion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 Ja w tym yum.conf widze # PUT YOUR REPOS HERE OR IN separate files named file.repo # in /etc/yum.repos.d Wklej mu jeszcze na forum zawartość tego flash.repo Mi się zawsze wydawało, że w tym yum.conf są zawarte już repa, ale widze, że się myliłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1us Napisano Grudzień 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 Wiec nie jestem odosobnionym przypadkiem?? Co w koncu jest nie tak?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 [root@localhost etc]# yum update --enablerepo=flash flash-plugin Przepisuj dokładnie to co jest napisane w FAQ. Gdybyś odpalił `man yum' to byś zobaczyłe coś takiego: NAME yum - Yellowdog Updater Modified SYNOPSIS yum [options] [command] [package ...] Najpierw są opcje, potem komenda i na koniec nazwy pakietów. Yum traktuje wszystkie parametry po update jako nazwy pakietów, czyli próbuje zainstlować RPM o nazwie '--enablerepo=flash'. Poprawnią składnię masz w FAQ → http://faq.fedora.pl/#flash (niedługo będzie jego aktualizacja, jak skończę tłumaczyć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 @gajownik to ja mam jakiegoś "innego" yuma BTW ciekawe dlaczego mi to działało.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 BTW ciekawe dlaczego mi to działało.... Nie masz tego repo czasem włączonego? Co pokazuje: grep enabled=1 -r /etc/yum.repos.d/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi