waldi Napisano Listopad 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2005 czesc, wie ktoś moze jak uruchomić dźwięk 5.1 w fedorze? probowałem grzebać w ustawieniach dzwięku i w xmms'ie ale niestety nic z tego :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Listopad 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2005 odpal w konsoli alsamixer i odpowiednio poustawiaj kanały A jaką masz kartę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi Napisano Listopad 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2005 kartę mam zintegrowaną z płytą główną Asus A7V880 a dokładnie to AC97 6-kanałowa (ADI SoundMax) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Listopad 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2005 W ogole słyszysz dzwięk ??? I jaki moduł to obsługuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi Napisano Listopad 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2005 no jasne, ze słysze dzwięk, problem w tym ze na dwóchj a nie na czterech głosnikach czy na 5 :/, modłuł jaki mam to snd-via82xxx, druga sprawa (moze nie ten dzial ) ale nie moge zamonotwać partycji ntfs :/, jądro mam w wersji 2.6.11-1.1369_FC4 i na to nie ma kernel-ntfs :/ szukałem już wszędzie, byłem tez na linux-ntfs, szlag mnie juz z tym trafia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Grudzień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2005 spróbuj: yum -y install yum install kernel-module-ntfs-$(uname -r) wpisz jeszcze w filesystems wpis ntfs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi