misz_masz Napisano Czerwiec 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2004 No włąsnie. Zapodałem sobie Operę 7.51 i działa pieknie potem zainstalowałem flash playera najnowszego (7.0.25.0 chyba jakoś tak) do katalogu /usr/lib/opera i ku mojemu niemiłem zaskoczeniu flash nie działa! We preferencjach/wtyczki widac wpis shockvawe flash 7.0.r25. Czemu to nie działa? W MDK działało. I jeszce gdzie powinienem zainstalowac flasha dla Mozilli angielskiej, króra się z Fedorą instaluje oraz Konquerora? /usr/lib/przeglądarka nie działa??!! PS. Forum jest suuuuuper. Nieraz uratowało mi zycie bez konieczności rejestracji. Lecz teraz..........rozumiecie jestem w kropce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Czerwiec 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2004 To musisz mieć cos walnięte. Wlaśnie instaluję Fedorę siostrzeńcowi w komputerze; akurat po zainstalowaniu Opery wszedłem na forum, więc zaraz zainstalowałem flasha jak instrukcja i partia każe, no i działa. Zobacz F12 czy masz ptaszka przy "włącz obsługę wtyczek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misz_masz Napisano Czerwiec 22, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2004 Wszystko jest włączone!!! Juz Konqueror i Mozilla dzilają z flashem a ta cholera Opera nie!!! WYbacz Operko jestes moja naj ptrzeglądarką. O co tu chodzi? Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike_j Napisano Czerwiec 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2004 Ściągnij sobie flasha stąd: http://macromedia.rediris.es/site_ri.html Ta wersja powinna sama wykryć zainstalowane przeglądarki (na pewno Mozillę, Firefoxa, itp.). U mnie działa, ale używam Firefoxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misz_masz Napisano Czerwiec 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2004 Dzieki z tej paczki tez instalowalem i plugin jest widziany w Operze w preferencjach a nie dziala. Why? Coby nie stać w miejscu i nie lamentować postanowilem zainstalowac inna wersję i czy to 7.50 czy 7.23 czy static czy shared czy ze źródeł problem wciąż pozostaje. Uparłem się na Operę bo nawet Firefox szybkościa i plynnością działania przegrywa z nią( czytaj Operą)u mnie a kompa mam stareeego.Ledwie 450MHz procek. W sumie tez potrzebne jest mi do do prawidłowego wyswietlenia mojej strony na którą wszystkich zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch Napisano Czerwiec 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2004 Jeżeli masz zainstalowany flash dla Mozilli to wtedy zwyczajnie powinno wystarczyć kiedy w opcjach Opery tam, gdzie masz Pluginy zaznaczysz, aby szukał innych. Wtedy pownien pobrac zainstalowany juz plugin. Jeżeli to nie pomoże to zaznacz opcję "Pokaż ukryte pliki" i z katalogu mozilli skopiuj ręcznie plugin i wklej to do katalogu Opery i folderu z Pluginami. powinno pomóc. Ale jeżeli masz zainstalownego wczesniej flasha to wystarczy jak zrobisz to poprzez Opcję programu z wyborem, aby poszukal nowych pluginów w systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misz_masz Napisano Czerwiec 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2004 Jeżeli masz zainstalowany flash dla Mozilli to wtedy zwyczajnie powinno wystarczyć kiedy w opcjach Opery tam, gdzie masz Pluginy zaznaczysz, aby szukał innych. Wtedy pownien pobrac zainstalowany juz plugin. Jeżeli to nie pomoże to zaznacz opcję "Pokaż ukryte pliki" i z katalogu mozilli skopiuj ręcznie plugin i wklej to do katalogu Opery i folderu z Pluginami. powinno pomóc. Ale jeżeli masz zainstalownego wczesniej flasha to wystarczy jak zrobisz to poprzez Opcję programu z wyborem, aby poszukal nowych pluginów w systemie. Tak tez zrobiłem i plugin jest widziany w opcjach a nie działa. taka jedna pierdoła potrafi człowiekowi Fedorę obrzydzić a do MDK nie chce wracać. TO co mi pozostaje? Zalezymi na Łatwości instalacji samego systemu jak i programów. Synaptic to miodek........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch Napisano Czerwiec 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2004 Poszukaj plugina flasha o wczesnijeszym numerze. Napisz do mnie to mogę Ci przesłać jako rpm. U mnie działa bez problemu z numerem wczesnijeszym ,czyli 6 a nie 7 jak Ty wgrywałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Czerwiec 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2004 Poszukaj plugina flasha o wczesnijeszym numerze. .... Przecież to nie jest rozwiązanie. Ja sprawdzalem dzisiaj na 5 komputerach (3 z FC1 i 2 z FC2) z Operą i najnowszym flashem i wszedzie działa bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch Napisano Czerwiec 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2004 A dlaczego to nie jest rozwiązanie? Myślisz, że zauważysz różnicę pomiędzy numerem 6 a 7 Gwarantuję ,że nie. Sam również robię rzeczy we Flashu dla firm i naprawdę nie ma znaczenia, czy to będzie numer plugina 7, czy też 6. A próbowałeś sposobu, który Ci napisałem o ręcznym skopiowaniou pliku do katalogu z Operą w Twoim katalogu domowym. Zależy jeszcze jak wgrywałeś przeglądarkę. Mogłeś ją instalować na koncie root-a, albo bez logowania się w konsoli jako root. Może zwyczajnie instalowałeś poprzez naciśnięcie pliku rpm. Jeżeli o mnie chodzi to nic nie zastąpi konsoli przy instalkach. Odinstaluj Operę i wgraj to jeszcze raz. Jeżeli tak bardzo zależy Ci na numerze 7 plugina to kombinuj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misz_masz Napisano Czerwiec 24, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2004 Nie no instalowalem z rooota z konsolii nie musi być 7 ka. Bardzo chetnie przetestuję 6kę więc jeśli możesz podeslij mi na meila. Dzieki z góry. Przeinstalowania i inne wersje Opery nie zmieniają stanu rzeczy. Pozdrówka dla all. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Czerwiec 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2004 A ja mam inna propozycję (sugestię)... (wskane używanie apt`a ) 1. Wywal starego flasha (często błędy były spowodowane tym, iż ktoś instalował jakieś pluginy w rpm potem dokładał jakieś inne ... finalnie nie działał...) 2. Dopisz do sources.list nastepujący adres: rpm http://ruslug.rutgers.edu macromedia/apt/fedora/2 macromedia 3. i apt-get update apt-get install flash-plugin ---- moze to pomoże Ja stawiam na to że masz jakieś "inne" pluginy które się gryzą ... pozdr PS - można użyć również yuma ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rura Napisano Październik 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2004 (edytowane) Nie wiecie może dlaczego nie mogę odpalić Opery jako zwykły user ?? Ściągnąłem opera-7.54-20040803.5-shared-qt.i386-en.rpm i jako root wszystko działa bez zarzutu. Kiedy odpalam jako user pokazuje , żebym zmienił wpis wrappera bo pliku binarnego nie ma w podanej ścieżce, chociaż on tam jest. ----------------------------------------------------- Trzeba zmienic prawa dostepu. Edytowane Listopad 2, 2004 przez rura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bord Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Po wpisaniu opera jako root wszystko działa wporzo a jako zwykły użyszkodnik wywala mi coś takiego: [bord@localhost ~]$ opera The Opera binary is not located at "/usr/lib/opera/7.54-20040803.5/opera". Please modify the wrapper script at "/usr/bin/opera". (_niewiem_ → nie wiem) ORT jak to naprawić, kiedyś się w to bawiłem i zrobiłem ale z czasem zapomniałem Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Czas do okulisty. 5 cm nad Twoim postem jest odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi